Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ξιφομαχίες με χάρτινα σπαθιά



Ο κ Μαρινάκης και ο κ Βλαστός, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ξιφομαχούν με χάρτινα σπαθιά στο ρινγκ της εξαπάτησης του εργαζόμενου λαού.
Τελευταίο τους θύμα η δήθεν αμφισβήτηση της νομιμότητας της ιδιωτικής εκμετάλλευσης κοινόχρηστων υποδομών και εν προκειμένω του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης.
Γνωρίζουν πολύ καλά και οι δυό τους ότι οι νόμοι, που τα κόμματα της πλουτοκρατίας έχουν ψηφίσει, υλοποιούν την στρατηγική του Μάαστριχτ και της ΕΕ και καθιστούν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΕΣ αυτές τις παραχωρήσεις. Υλοποιούνται χρόνια τώρα με την παραχώρηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος», του λιμανιού του Πειραιά, την Αττική οδό και πολλές άλλες, την παραχώρηση των πάρκιγκ της μαρίνας ή και του σχεδιαζόμενου στους 4 Μάρτυρες για να μην πάμε μακριά.
Είναι όμως ταυτόχρονα νόμοι ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ γιατί παραδίδουν την λαϊκή περιουσία σε ιδιωτική εκμετάλλευση. Τσακίζουν τη ζωή του λαού που πληρώνει στη δική του περιουσία, αυξάνουν τα δημόσια χρέη σε όφελος των κερδών τους, τσαλαπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτές τις υποδομές και υπηρεσίες.
Αντί λοιπόν να καταγγέλλουν αυτό το γεγονός και να πρεσβεύουν την ανατροπή και κατάργηση και των νόμων αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων, ουσιαστικά διαφημίζουν στο λαό την νομιμότητα των εκμεταλλευτών του ταΐζοντας το κουτόχορτο της εικονικής, σε αυτά τα πλαίσια, σωτηρίας.
Ξιφουλκούν με τα χάρτινα σπαθάκια τους για το ποιος θα εξαπατήσει περισσότερους να τους εξαργυρώσει στο ταμείο της πολιτικής εύνοιας της πλουτοκρατίας, που τρίβει τα χέρια της και με τους δύο.
Τα ίδια παιγνιδάκια έπαιξαν και με το χαράτσι της ΔΕΗ και τα αποτελέσματα των προσφυγών τους είναι πασίγνωστα.
Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ με το να «δεσμεύεται» ότι θα επανεξετάσει τη «νομιμότητα» αυτών των συμβάσεων, (πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης) κάνει ότι παλιότερα και το ΠΑΣΟΚ. Διαμηνύει στα μεγάλα συμφέροντα πως είναι εξασφαλισμένα 100%, αφού αυτοί υπαγόρευσαν αυτούς τους νόμους. Τους πετά ροδοπέταλα και στο λαό τα εμφανίζει ως σκάγια.
Η λύση για το λαό κατά τη γνώμη μας είναι στην οργάνωση από τα κάτω και με σημαία το δικό του δίκιο
Να πολεμήσει τις ιδιωτικοποιήσεις του ιδρώτα του και του κοινωνικού πλούτου γιατί είναι βαθιά ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ. Γιατί τον θυσιάζουν στο βωμό των συμφερόντων και των κερδών της πλουτοκρατίας ντόπιας και ξένης.
. Στη χάραξη του άλλου δρόμου ανάπτυξης και λαϊκής εξουσίας που περνά μέσα από την αποδέσμευση από την ΕΕ, την διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των οικονομικών μεγαθηρίων.
Να γυρίσει όσο γίνεται νωρίτερα την πλάτη στις πονηριές τόσο της παλιάς όσο και της νέας σοσιαλδημοκρατίας.