Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση για μισθοδοσία ΚΕΠ


 


Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση: α Δήμαρχο Ρεθύμνης
                        β Επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων
                              γ Δημοτικούς Συμβούλους


Ενώ, οι μισοί δήμοι περίπου δηλώνουν αδυναμία να καλύψουν τη μισθοδοσία του μήνα για το προσωπικό και άλλες λειτουργικές ανάγκες, καθώς οι περικοπές στα έσοδά τους αγγίζουν το 60%, ενώ αναμένονται και νέες, η κυβέρνηση επιχειρεί νέο χτύπημα. Από τη μια ανακοινώνει - δια στόματος Στυλιανίδη - ότι καταβάλει τη δόση των 35 εκ. ευρώ στους δήμους, από παρακρατημένους υπέρ των δήμων πόρους, που ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει και από την άλλη τα αφαιρεί πάλι με απόφαση του υπουργείου εσωτερικών, “φορτώνοντάς” τους από τον Σεπτέμβρη με τη μισθοδοσία των 2.064 υπαλλήλων των ΚΕΠ, που στοιχίζει ακριβώς το παραπάνω ποσό. Δηλαδή τα δίνουν απ’ τη μια για να τα πάρουν απ’ την άλλη.
Η απόφαση αυτή ήταν γνωστή στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Κρήτης αλλά αποσιωπήθηκε παρά την καταγγελία του εκπροσώπου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Μανόλη Συντιχάκη στις 8/10/2012 μέρα συνεδρίασης της ΠΕΔ.
Η ΚΕΔΕ δηλώνει αιφνιδιασμένη αλλά είχε φροντίσει να προετοιμάσει τις ΠΕΔ για τις νέες περικοπές προτείνοντας νέους τρόπους χρηματοδότησης με αξιοποίηση (ιδιωτικοποίηση) ακίνητης περιουσίας, πιο βαριά φορολόγηση των δημοτών και βέβαια την προώθηση των νέων μορφών εργασιακού μεσαίωνα, όπως οι «κοινωνικές επιχειρήσεις» που θα εξαθλιώσουν και τα εργασιακά δικαιώματα και το επίπεδο των υπηρεσιών και τα πορτοφόλια των δικαιούχων δημοτών. Όλο και περισσότερο δηλαδή υλοποιούν το στρατηγικό σχεδιασμό του Καλλικράτη για πλήρη κατάργηση της κρατικής ευθύνης (κεντρικής και τοπικής) απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων, παράδοσή τους στη ζούγκλα της επιχειρηματικότητας και των ΜΚΟ με ταυτόχρονο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτές και ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη των δημοτών.
Ερωτάται η δημοτική αρχή:
Τι θέση παίρνει και πώς θα αντιδράσει στον νέο εμπαιγμό της κυβέρνησης και του υπουργείου εσωτερικών; Θα καταφύγει πάλι στα τρυκ των ψηφισμάτων και των, πάντα μη ανακοινώσιμων, νομικών ενεργειών;
Τι θέση παίρνει απέναντι στις «συμβουλές» της ΚΕΔΕ όπως αυτές συνοπτικά αναφέρθηκαν πιο πάνω;