Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΑ



Σχόλιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Σπάνια μέσα σε τόσο λίγες γραμμές βρίσκεις τόσα πολλά ψέματα όσα στις δηλώσεις (17/10) της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών και του ΣΥΡΙΖΑ Επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ.
Αποκαλύψαμε ότι κοροϊδεύουν το λαό όταν στα ραδιόφωνα και ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς με το Μαρινάκη «περί όνου σκιάς» και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζουν μαζί του, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα γνωστά ψηφίσματα που άλλα δείχνουν κι άλλα μπήχνουν.
Τι μας απαντούν; Ότι λέμε ανακρίβειες. Ούτε που μπαίνουν στον κόπο να δείξουν μία ανακρίβεια.
Επειδή «πιάστηκαν στα πράσα» προσπαθούν να δραπετεύσουν ανασύροντας το συμισακό, με τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ, τον Καμμένο. αντιμνημονιακό τους κουστουμάκι.
Ισχυρίζονται ότι και αριθμητικά θα μπορούσαν με το ΚΚΕ να καταργήσουν το μνημόνιο. Αλήθεια σε λωτοφάγους απευθύνονται ή διεκδικούν το… ακαταλόγιστο; Με ποια αριθμητική τα βγάζουν αυτά;
Με το ίδιο απύθμενο θράσος «καλωσορίζουν» το ΚΚΕ στο αντιμνημονιακό τους κλάμπ. Εδώ είναι που λένε «έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπέλια σου» Γιατί βέβαια το ΚΚΕ είναι κατά των μνημονίων και όσων αυτά συνεπάγονται πολύ πρίν τα ίδια τα μνημόνια. Αντίθετο στην ίδια τη μήτρα που τα παράγει και τα επιβάλει και δυστυχώς χωρίς παρέα.
Αλήθεια, όταν προειδοποιούσε για τις συνέπειες της ένταξης στην ΕΕ, για τα επερχόμενα δεινά για το λαό και από την ένταξη αλλά και από την επερχόμενη καπιταλιστική κρίση, δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που την εκθείαζαν ως παράδεισο αλληλεγγύης;
Ψήφισαν ναι ή όχι μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την περιβόητη συνθήκη του Μάαστριχτ;
Είναι ή όχι αυτή η συνθήκη η μήτρα των βάρβαρων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων σε ΟΛΗ την Ευρώπη με ή χωρίς μνημόνια, με ή χωρίς ελλείμματα πάντα σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου; Συνέπραξαν στο έγκλημα και τώρα θρηνούν τον πεθαμένο;
Αλλά αν είναι αληθινά υπέρ της κατάργησης των μνημονίων όπως θέλουν να δείχνουν γιατί στις σχολές του Πανεπιστημίου και αλλού μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ την καταψηφίζουν;
Η αλήθεια είναι πως ως γνήσιοι μαθητές του ΠΑΣΟΚ παραποιούν τις έννοιες για να εγκλωβίζουν το λαό στις επιλογές της πλουτοκρατίας.
Πιπιλίζουν τη λέξη «κατάργηση» ενώ την ίδια στιγμή δεσμεύονται πως ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ενέργειες απέναντι στην ΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. Μα αυτό είναι καραμπινάτη επαναδιαπραγμάτευση, που σερβίρεται στους αφελείς ως κατάργηση.
Είναι η θέση του Σαμαρά για το πρώτο μνημόνιο.
Ακόμη και τα σενάρια του ντόμινο που επικαλούνται, για να παραστήσουν τους καπάτσους διαπραγματευτές, τα έχουν ήδη ακυρώσει από τη στιγμή που δεσμεύονται να απέχουν από μονομερείς ενέργειες. Αρνάκια στο μαντρί της ΕΕ και της πλουτοκρατίας. Και το παράδειγμα της Αργεντινής που προβάλλουν ως έσχατη «λύση» δεν είναι παρά η συνταγή της ανεξέλεγκτης σε βάρος του λαού χρεοκοπίας.
Ας μη μιλήσουμε για την προσπάθεια τους να πείσουν το λαό να αποδεχθεί τα χρέη που δημιούργησαν οι μεγαλοκαρχαρίες, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ανταγωνιστικότητα των κερδών τους και χίλια δυό άλλα.
Την αντιμνημονιακή τους περούκα τους μπορούν να την μοιράζονται με την αδελφή τους ΔΗΜΑΡ και με όποιον άλλο τους αρέσει. Εμείς προτιμούμε τη γνήσια αντιμνημονιακή, αντιμονοπωλιακή λαϊκή διέξοδο.
Ο λαός ήδη και μετά τις εκλογές έχει ακόμη πιο πολλές εμπειρίες και ειδικά από την κυβερνώσα το σύστημα αριστερά και μπορεί να βγάζει συμπεράσματα.