Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ



Δήλωση του επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέλει να κάνει σαφές ότι δεν έχει ούτε θέλει να έχει καμιά σχέση με την υποκρισία των «ομόθυμων ψηφισμάτων» των υπόλοιπων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως δείξαμε και μέσα στο ΔΣ όλοι τους, με τον τρόπο του ο κάθε ένας, στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές και τις πολιτικές που τσακίζουν τις λαϊκές ανάγκες και ύστερα βγαίνουν υποκριτικά στα κεραμίδια να διαμαρτύρονται υποκριτικά για τις συνέπειες της πολιτικής και των συμφερόντων που αταλάντευτα υποστηρίζουν.
Στήριξαν και στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και παρέδωσαν τις ΑΠΕ στα βουβάλια του μεγάλου κεφαλαίου και τώρα καμώνονται πως αντιδρούν αποσπασματικά για κάποιες από τις συνέπειες.
Μηρυκάζουν τα παραμύθια περί «δύσκολης οικονομικής συγκυρίας», στηρίζουν τους ωκεανούς των δισεκατομμυρίων για τη σωτηρία της πλουτοκρατίας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ίδια στιγμή βγάζουν κι ένα ψήφισμα για τις άγριες περικοπές στα Πανεπιστήμια κλπ.
Στήριξαν και στηρίζουν σθεναρά τον Καλλικράτη και τη στρατηγική των συγχωνεύσεων στα σχολεία και καμώνονται πως αντιδρούν για τις συγχωνεύσεις στρατοπέδων και σχολών αστυνομίας.
Όλα τούτα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αποκαλύφτηκαν όταν έβαλαν πλάτη στη στήριξη των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων. Δεν δέχτηκαν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ η πρόταση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για ψήφισμα που θα καλεί τη βουλή να υπερψηφίσει την κατάργησή τους κατά την επικείμενη συζήτηση της σχετικής πρότασης της ΚΟ του ΚΚΕ.
Αυτή και μόνο η στάση τους είναι αρκετή για να αποκαλύψει την αξιοπιστία των «ομόθυμων ψηφισμάτων τους». Απορίας άξιο για μας είναι γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα «χάθηκε» στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ