Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Σήμα κατατεθέν στην εξαπάτηση του λαού

Εκεί που μας έτρωγε η αγωνία ήρθε η λύτρωση. Οι μεσσίες μας δεν μας εγκαταλείπουν. Δεν είμαστε ορφανοί. Μαρινάκης και Βλαστός θα διεκδικήσουν και πάλι τη θέση του χαλίφη της τοπικής εξουσίας.
Το μόνο εντυπωσιακό από τον γελοίο αυτό καυγά είναι η ταχύτητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μετουσιώνεται σε κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ.
Τέτοιοι άνευ περιεχομένου καβγάδες, γνωστοί από την περίοδο που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλάσσονταν στη σφαγή του λαού, ήταν και είναι «σήμα κατατεθέν» της εξαπάτησής του, για να νομίζει ότι τσακώνονται όταν ομονοούν. Τα περί ανίκανων αποτυχημένων κλπ υποδηλώνουν πάντα ταύτιση σκοπών, που τη δεδομένη στιγμή γίνεται η βάση για να ενώσουν τις ικανότητες και ανικανότητές τους και να τους επιτύχουν σε βάρος του λαού. Η τρικομματική αυτό ακριβώς βοά.
Την προηγούμενη ακριβώς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ομονοούσε και υπερψήφιζε τα υποκριτικά Μαρινάκια ψηφίσματα εξαπάτησης και εφησυχασμού του ρεθεμνιώτικου λαού.
Αλλά και στα υπόλοιπα 31 θέματα του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να είχε την παραμικρή διαφωνία με τις εισηγήσεις και τις θέσεις της πλειοψηφίας, δεδομένου ότι θεώρησε την παρουσία της περιττή και σιωπηρά αποχώρησε
Έδωσαν άραγε καμιά μάχη για τη χαριστική για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και δυσβάσταχτη για τους δημότες ανακύκλωση των σκουπιδιών; Έδωσαν καμιά μάχη για το ότι ο δημότης θα πληρώνει στη ΔΕΥΑΡ 50 φορές επάνω τη βιολόγηση των αποστραγγισμάτων από τον αποκαθιστούμενο ΧΥΤΑ του Μαρουλά; Βοήθησαν έστω να αποκαλυφτεί ότι η πρώτη δόση για τις σχολικές επιτροπές ήταν μόλις 89.900 ευρώ, έναντι 134.000 το 2011 και 270.000 το 2010;
Έκαναν καμιά παρέμβαση για να γίνει πιο ουσιαστικός ο έλεγχος δαπανών πχ ανταλλακτικά αυτοκινήτων που είναι δύσκολο να ελεγχθούν; Διαμαρτυρήθηκαν έστω γιατί το τέλος 80% επι της αξίας του νερού επιβλήθηκε για μια δεκαετία από την ίδρυση της ΔΕΥΑΡ (υποτίθεται για να γίνουν τα βασικά έργα αν και οι εργαζόμενοι τα είχαν ούτως ή άλλως πληρωμένα) και στη συνέχεια αυτό το τέλος όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά ενσωματώθηκε στην τιμή του νερού επιβαρύνοντας δυσβάσταχτα τον εργαζόμενο λαό; Σε όλα αυτά και μόνο σε μία συνεδρίαση η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ έδωσε τη μάχη όπως μπορούσε.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κυριολεκτικά πλάτες στον κ Μαρινάκη, στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ να φτωχοποιούν το λαό για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων.
Αυτή η ωμή αλήθεια για να κρυφτεί στήνονται τα σαχλά ξεκατινιάσματα στις ρούγες των ραδιοφωνικών σταθμών.


ΥΓ 1
Για να μπει ένα φρένο σε αυτή την φαρσοκωμωδία και να έχουν οι δημότες μια όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη εικόνα, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα απαιτήσει άμεσα να αναρτιούνται στο site του Δήμου τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεών του. Τεχνικά είναι πανεύκολο. Το κόστος είναι μηδενικό. Η πρόταση είναι ήδη στο τραπέζι και οι παρατάξεις οφείλουν να τοποθετηθούν.