Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ευχετήριο Μήνυμα



Ευχετήριο Μήνυμα
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο Ρεθύμνης απευθύνεται με ελπίδα, αισιοδοξία αλλά και απαιτητικότητα στις λαϊκές οικογένειες και τη νεολαία της πόλης μας. Το 2014 φιλοδοξούμε και αγωνιζόμαστε να γίνει και ο χρόνος αντιστροφής των πραγμάτων. Ο χρόνος αγωνιστικής ανάτασης, που θα ισχυροποιήσει το μπλόκ αμφισβήτησης και ανατροπής. Της λαϊκής συμμαχίας για την κατάκτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η λαϊκή αντιπολίτευση στο Δήμο, δεσμεύεται να βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή, χωρίς συμβιβασμούς και μισόλογα. Να «μεροληπτεί» υπέρ των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων. Να είναι, όχι απλά ανεξάρτητη, αλλά αντίθετη στα μεγάλα συμφέροντα του τοπικού κατεστημένου και στις εντός των τειχών επιλογές του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
Αυτά ήταν, είναι και θα είναι τα τα αναμφισβήτητα διαπιστευτήριά μας..
Με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους συνδημότες (εργαζόμενους, άνεργους, μικροεπαγγελματίες, πολύτεκνους,  τρίτεκνους, ΑμΕΑ και νεολαία), δημιουργούμε το δικό μας λαϊκό μπλοκ, κόντρα στα κατεστημένα συμφέροντα. Διεκδικούμε την πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση της πόλης σε όφελος του εργαζόμενου λαού της. Τα χωριά μας να βρουν τη χαμένη τους αίγλη, να αναζωογονηθούν οικονομικά και παραγωγικά σε όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.
·     Για έργα που πραγματικά υπηρετούν τις ανάγκες του λαού, ανακουφίζουν την καθημερινότητά του, εξοικονομούν το λαϊκό εισόδημα αντί να το εισπράττουν γρηγορότερα, να εμπορευματοποιούν τις κοινωνικές ανάγκες να κατασπαταλούν τον ιδρώτα του λαού για τα σχέδια και τους αδιέξοδους ανταγωνισμούς μιας δράκας μεγάλων συμφερόντων.
·     Για ριζική αντίθεση και αντίσταση στην απάτη της ανταποδοτικότητας, που υποχρεώνει το λαό να ξαναπληρώνει τοπικά όσα πανάκριβα έχει πληρώσει κεντρικά. Για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των τοπικών λαϊκών αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό με κατάργηση των προνομίων και των φοροαπαλλαγών των επιχειρηματικών ομίλων.
Για δραστική μείωση έως και κατάργηση των τοπικών χαρατσιών τελών και φόρων στην κατοικία και τις άλλες λαϊκές ανάγκες. Κατάργηση των προνομίων των πολυκαταστημάτων και των πολυτελών ξενοδοχείων.
·     Άμεση και δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΡ με αφαίρεση του παράνομου τέλους 80% στην τιμή του νερού.
·     Με παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς χωρίς τροφεία για όλα τα παιδιά.
·     Αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, παιδικές χαρές ελεύθερους για όλους τους νέους.
·     Ενισχυμένες κοινωνικές δομές, ανοιχτές, δημόσιες και δωρεάν για όλους τους συνδημότες.
·     Για την σταθερή υπεράσπιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
·     Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του δήμου, καμία απόλυση – διαθεσιμότητα – κινητικότητα.
Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου, ενίσχυσή τους με προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές.