Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι απολύσεις μέσω διαθεσιμότητας είναι το πρώτο βήμα


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι απολύσεις μέσω διαθεσιμότητας είναι το πρώτο βήμα στο προγραμματισμένο κύμα μαζικών εξοστρακισμών και αποψίλωσης των δήμων μέχρι το 2016. Τσακίζουν όχι μόνο τους εργαζόμενους στους Δήμους που ουσιαστικά είναι όλοι υποψήφιοι για απόλυση αλλά και τη λαϊκή οικογένεια που θα πληρώσει ακριβά το μάρμαρο της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών και της ακόμη πιο βάρβαρης εισοδηματικής αφαίμαξης για λογαριασμό των ιδιωτών.
Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα του νέου μνημόνιου και του προϋπολογισμού (προκλητική υποχρηματοδότηση των δήμων, επιτροπεία-παρατηρητήριο, ΣΔΙΤ κλπ) επιβάλλουν την καταδυνάστευση της καθημερινότητας του λαού, την παράδοση των αναγκών του στα ιδιωτικά συμφέροντα κατά τα πρότυπα της Τοπικής Διοίκησης της ΕΕ και τις επιταγές του Καλλικράτη..

Οι ευθύνες του Δημάρχου αλλά και όλων των υπερασπιστών της βαρβαρότητας του «ευρωπαϊκού κεκτημένου» είναι τεράστιες. Χρόνια τώρα εξειδικεύουν και εφαρμόζουν τις ιδιωτικοποιήσεις, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την τοπική αφαίμαξη του λαού, που την ονόμασαν ανταποδοτικότητα. Άνοιγαν το δρόμο για τη σημερινή αγριότητα.
Σήμερα βλέποντας πως το καζάνι της λαϊκής οργής κινδυνεύει να τους «κάψει», προσπαθούν να ελιχθούν χωρίς αλλάζουν στρατηγική. Προτιμούν να παίξουν το ρόλο της εφεδρείας ενός συστήματος που αγκομαχεί να ελέγξει τον οργανωμένο και μαχόμενο λαό.
Οι εργαζόμενοι και το οργανωμένο εργατικό κίνημα μπορούν και πρέπει να αξιοποιούν αυτές τις «ρωγμές» αλλά σε καμιά περίπτωση να μην μπερδεύουν τους φίλους με τους «φίλους» σε πολλά εισαγωγικά.
Όσο συνεχίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις (σήμερα κιόλας στην καθαριότητα του Ρεθύμνου). Επιμένουν στις ΣΔΙΤ (πάρκιγκ 4ων Μαρτύρων). Πρωτοστατούν μαζί με τις κρατικοδίαιτες ΜΚΟ στην εφαρμογή των προγραμμάτων που καταργούν τη σταθερή δουλειά (αποπλάνηση «5μηνης κοινωφελούς εργασίας», κανιβαλισμός «κοινωνικής επιχειρηματικότητας» κλπ θέματα κι αυτά του σημερινού ΔΣ). Όσο αντικαθιστούν την αμειβόμενη δουλειά με την παγίδα του εθελοντισμού και η άγρια φορολογία του λαού θα διοχετεύεται στα χρέη και την ανταγωνιστικότητα των πλουτοκρατών. Όσο η ΚΕΔΕ μαζί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και την ATTICA BANK από τη μια, αλλά και με Γερμανούς εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες από την άλλη θα ετοιμάζουν πυρετωδώς την υλοποίηση των σχεδιασμών του μνημόνιου, της κυβέρνησης και της ΕΕ. Προωθούν την ΑΜΕΣΗ παράδοση της ύδρευσης, των απορριμμάτων, των κοινωνικών υπηρεσιών στους επιχειρηματίες. Όσο θα συμβαίνουν όλα αυτά, τόσο θα πληθαίνουν και θα βαθαίνουν οι λάκκοι για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, για υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες που δικαιούται ο λαός.
Με αυτές τις καθαρές θέσεις ως υπόβαθρο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει:
1.Να μην εφαρμόσει ο Δήμος την απόφαση του νέου Μνημονίου και της κυβέρνησης.
2 Να μην σταλεί στη Διευθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού κανένας κατάλογος με ονόματα εργαζομένων.
3 Να μην υπογραφεί, καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης κανενός εργαζομένου στο δήμο.
4 Να μην προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης.
5 Η αθέτηση των παραπάνω οδηγεί στην απόλυση εργαζομένων, δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό των Δήμων και επιφέρει παράλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και εν τέλει την ιδιωτικοποίησή τους.
6 Να απαλλαγούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες (εργαζόμενοι στο γραφείο προσωπικού) από την απειλή του μνημονίου για πειθαρχικό αδίκημα σε περίπτωση μη αποστολής καταστάσεων και ονομάτων. Να δοθεί άμεσα ρητή έγγραφη εντολή που θα απαγορεύει να στείλουν τις σχετικές καταστάσεις.
7 Εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε κάθε σκέψη για εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας με παράκαμψη των δήμων. Η μόνη αποδεκτή λύση είναι η κατάργησή του.
8 Να μην εφαρμοστεί καμία διάταξη του μνημονίου που προβλέπει ΣΔΙΤ και εκχώρηση υπηρεσιών σε εργολάβους.
9 Να καταργηθεί η επιτροπεία του παρατηρητήριου που οδηγεί τους δήμους σε καθεστώς που θυμίζει άλλες εποχές.