Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μέτρα αντιμετώπισης της διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων


ΑΙΤΗΣΗ
Του συνόλου των Δημοτικών                                                          Ρέθυμνο 14/11/2012
Συμβούλων της αντιπολίτευσης. ΑΠ 27505/14-11-2012

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Ρεθύμνης

ΘΕΜΑ: Μέτρα αντιμετώπισης της διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων.

Κε Πρόεδρε,
Κάνοντας χρήση του άρθρου 67 παραγρ.2 του νόμου 3852/2010 ζητούμε την ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, για να αντιμετωπίσει το επείγον θέμα της διαθεσιμότητας κάποιων κατηγοριών δημοτικών υπαλλήλων, που μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, οδηγούνται σε άμεση απόλυση.
Προτείνουμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει την παρακάτω απόφαση:
«Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα ο δήμαρχος να μην υπογράψει καμία πράξη διαθεσιμότητας και να δώσει έγγραφη εντολή στην υπηρεσία προσωπικού να μην κινήσει καμία σχετική με τη διαθεσιμότητα διαδικασία διότι σε αντίθετη περίπτωση οδηγούμαστε στην κατάργηση των οργανικών θέσεων, την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Με όλα αυτά δημιουργείται εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό του δήμου και επέρχεται παράλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».
Επισημαίνουμε ότι η προβλεπόμενη απαγόρευση προσλήψεων Υ.Ε. μέχρι το 2016 ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες τις οδηγεί στη διάλυσή τους.
Η απόφαση αυτή θωρακίζει την υπηρεσία από τις επαπειλούμενες πειθαρχικές κυρώσεις και πρέπει να παρθεί πριν εκπνεύσει η προθεσμία των πέντε ημερών για την αποστολή των σχετικών στοιχείων. Για αυτό σας καλούμε να μην εξαντλήσετε τα περιθώρια των έξι ημερών, που σας δίνει ο νόμος. Σε αντίθετη περίπτωση το συμφέρον του δήμου και των δημοτών κινδυνεύει να πληγεί ανεπανόρθωτα και οι ευθύνες δεν θα βαραίνουν τους υπογράφοντες. Σημειώνουμε ότι ανάλογες αποφάσεις και μάλιστα ομόφωνες πάρθηκαν ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και άλλα. Επειδή οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, προφανώς άμεσα τέτοιες αποφάσεις θα πολλαπλασιαστούν.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

  1. Νίνος Νικόλαος

  1. Μαρινάκη Παρασκευή

  1. Σπανουδάκης Στέλιος

  1. Χαμογιωργάκης Θέμης

  1. Μαθιουδάκης Κων/νος

  1. Δρυγιαννάκης Γιώργος

  1. Βλαστός Γιώργος

  1. Ανδρουλάκης Μιχάλης

  1. Μανουσογιάννης Μανούσος