Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότηταςΗ νέα σύμβαση (που συζητιέται σήμερα στο ΔΣ) ιδιωτικοποίησης μεγάλου μέρους του τομέα της καθαριότητας και της περισυλλογής των απορριμάτων αποτελεί πολιτικό σκάνδαλο υποταγής του δημοσίου συμφέροντος στα κέρδη μεγάλου οικονομικού ομίλου.
Στο όνομα των συμφερόντων της «πράσινης ανάπτυξης» οι λαϊκές οικογένειες και το δημοτικό ταμείο επιβαρύνονται κάθε χρόνο με τουλάχιστον 300-350 χιλιάδες επιπλέον, καταργούνται τουλάχιστον 35 θέσεις σταθερής και με δικαιώματα δουλειάς και αντικαθίστανται απερίφραστα με εργασιακά δικαιώματα Βουλγαρίας. Οι συνθήκες υγιεινής και δουλειάς μόνο την υγεία των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος δεν προάγουν.
Η σύμβαση αυτή που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το ΔΣ είναι άλλο ένα βήμα εφαρμογής των κατευθύνσεων της κυβέρνησης και της ΕΕ στο Δήμο Ρεθύμνης. Άλλο ένα θυσιαστήριο των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της «ανταγωνιστικότητας» και του «ευρωπαϊκού κεκτημένου»