Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Για την διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων



ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου



Κοινοποίηση: κ Δήμαρχο
                            Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων 
                            ΔΣ σωματείου εργαζομένων Δήμου Ρεθύμνης



Με χθεσινή μας προφορική παρέμβαση ζητήσαμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ληφθεί απόφαση που θα απαγορεύει στην υπηρεσία προσωπικού να αποστείλει τα στοιχεία για την κατάργηση οργανικών θέσεων και τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Δήμου.

 Εξηγήσαμε ότι τέτοια απόφαση του ΔΣ και του Δημάρχου είναι αναγκαία διότι αλλιώς οι πειθαρχικές ευθύνες που καταλογίζει η κυβέρνηση στην υπηρεσία θα την υποχρεώσει να τα αποστείλει.

Στην επείγουσα αυτή πρόταση, 24 ώρες μετά, δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Ακούσαμε μόνο κάποιες δηλώσεις του Δημάρχου ότι «δεν θα αποστείλει τα στοιχεία».

Η δήλωση αυτή στην ακριβολογία της είναι μια υπεκφυγή γιατί δεν ζητούν από τον ίδιο να τα αποστείλει αλλά από την υπηρεσία.

Το ζήτημα λοιπόν παραμένει. Θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο την πολιτική απόφαση που χρειάζεται για να καλυφτεί η υπηρεσία ή με τακτικισμούς και αμφίσημες δηλώσεις θα παίζουμε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου;

Αν ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία επιμείνουν στην τακτική αυτή επωμίζονται με νέες τεράστιες πολιτικές ευθύνες, από αυτές που ήδη έχουν, απέναντι και στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου και απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών.

Ευθύνες έχουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Αν συμφωνούν με την πρότασή μας ας καταθέσουν ανάλογες προτάσεις σήμερα ή αύριο στον πρόεδρο του ΔΣ, ώστε η σύγκληση του Συμβουλίου να καταστεί υποχρεωτική.

Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα επικοινωνήσει και τηλεφωνικά μαζί τους και θα τους καλέσει να πάρουν ανάλογη πρωτοβουλία.