Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο αγώνας είναι κοινός


 ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε,

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑΣ
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Μην πιστεύεις ούτε λέξη από την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των καλοπληρωμένων κονδυλοφόρων τους.. Όχι μόνο δεν πρόκειται να ελαφρυνθείς ούτε δεκάρα από την άγρια κρατική και δημοτική φορολογία αλλά θα πληρώσεις πολύ πολύ περισσότερα.. Θέλουν άμεσα χιλιάδες αποπλύσεις για να παραδώσουν ολοκληρωτικά στους μεγαλοεπιχειρηματίες τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, το «βοήθεια στο σπίτι», την καθαριότητα, το νερό. Να τσακίσουν και το δικαίωμα όλων μας σε δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες και στη σταθερή και με δικαιώματα δουλειά.
Γι αυτές τις ανεπαρκείς και υποβαθμισμένες σήμερα υπηρεσίες πληρώνεις ήδη πάρα πολλά μέσα από τη σφαγιαστική κρατική φορολογία. Θα έπρεπε να είναι ήδη εντελώς δωρεάν.

Τώρα, τους αμέσως επόμενους μήνες, θέλουν ολόκληρη την δική σου φορολογία να την ξεκοκαλίζει ανενόχλητη η πλουτοκρατία και η ανταγωνιστικότητά της χωρίς τίποτα να επιστρέφει σε σένα. Θέλουν αυτές τις υποτυπώδεις υπηρεσίες να τις παραδώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες και να σε υποχρεώνουν να τις ξαναπληρώνεις για άλλη μια φορά. Αυτό επιτάσσει το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να πεταχτούν στο δρόμο χιλιάδες υπάλληλοι από τις υπηρεσίες αυτές.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ
Το πέρασμά της θα έχει βάρβαρες συνέπειες στην ήδη άθλια καθημερινότητά σου.
Μην ξεχνάς οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί φέτο ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ να λειτουργήσουν. Τα μπάλωσαν τελευταία στιγμή με 2μηνες συμβάσεις. Αν περάσουν οι απολύσεις του χρόνου τον αντίχρονο θα βρεις μια ιδιωτική εταιρεία να σε γδέρνει, για να έχει το παιδί σου προσχολική αγωγή.. Στην καθαριότητα (δεν πληρώνει το κράτος αλλά εσύ μέσω της ΔΕΗ) για να καλύψουν τα κενά του προσωπικού δίνουν ένα κομμάτι της δουλειάς σε μεγαλοεργολάβο. Πληρώνεις ήδη 300-350 χιλιάδες παραπάνω από ότι αν ο Δήμος έκανε τη δουλειά. Αν περάσουν οι απολύσεις και την ιδιωτικοποιήσουν πλήρως, πολύ γρήγορα τα τέλη θα τριπλασιαστούν.
Τα παραμύθια περί εξορθολογισμού και αξιοκρατίας είναι άθλια προπαγάνδα κυβέρνησης και πλουτοκρατίας να χωρίζουν το λαό. Τσακίζουν μια κατηγορία για να σώσουν τάχατες τους υπόλοιπους, ενώ στην πραγματικότητα μας οδηγούν όλους στο θυσιαστήριο του «ευρωπαϊκού κεκτημένου» και του θησαυρισμού των μεγαλοκαρχαριών.
Μην μπερδεύεσαι που οι δήμαρχοι κάνουν πως αντιδρούν στις διαθεσιμότητες. Αυτοί πρώτοι έσυραν το χορό των χαρατσιών της ανταποδοτικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων (καθαριότητα, πάρκιγκ μαρίναε και 4ων Μαρτύρων κλπ).  Ελιγμούς κάνουν γιατί βλέπουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και δεν θέλουν να «καούν». Η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις θα τους δώσουν όλες τις «δικαιολογίες» να προχωρήσουν στο δρόμο που θεσμοθέτησε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Να μοιράζουν στα μεγάλα συμφέροντα την εξασφαλισμένη πελατεία των λαϊκών αναγκών.  Σε κάθε σου βήμα, σε κάθε σου ανάγκη να παραμονεύει κι ένας εισπράκτορας. Να καταργηθεί  ολότελα η έννοια της δωρεάν ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών. Σε αυτό το γήπεδο της ατέλειωτης συναλλαγής με τα ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα, η αναξιοκρατία και η διαφθορά θα απογειωθούν και θα «νομιμοποιηθούν».
 Έχεις δίκιο να μην εμπιστεύεσαι το δημόσιο, τους δήμους κλπ. Είναι μηχανισμοί του αστικού κράτους.
Η πλουτοκρατία το κουμαντάρει και αυτήν υπηρετεί. Όχι το λαό.
Σήμερα επιλογή τους είναι η ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών που με αγώνες επιβάλαμε να είναι δημόσιες και δωρεάν. Το θέλουν τρεις χειρότερο δηλαδή.. Μην το επιτρέψεις. Όχι υπερασπίζοντας τη σημερινή σαπίλα αλλά διεκδικώντας αυτό το κράτος και αυτή την οικονομία που θα εξασφαλίζει σε όλους δουλειά, υψηλής ποιότητας και εντελώς δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Διεκδικώντας το κράτος και την οικονομία που θα κάνει κουμάντο ο λαός.
Απαλλοτριώνοντας τους απαλλοτριωτές της ζωής σου. Μόνο τότε γίνεσαι επικίνδυνος γι’ αυτούς. Μόνο έτσι μπορείς να τους νικήσεις.
Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε
ΣΤΑΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ. Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ