Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013



Ρέθυμνο 5/9/2013

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΠΟΝΗΡΕΨΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις δημοτικές εκλογές, που πιο επίσημα διατυπώθηκαν τις τελευταίες μέρες, πρέπει να πονηρέψουν τους εργαζόμενους.
Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, προκειμένου να υφαρπάζει την ψήφο των εργαζομένων και να διατηρήσει συσχετισμούς υπέρ μιας πολιτικής που και κεντρικά και τοπικά χρεοκοπεί το λαό για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων, προσποιείται πως «αποπολιτικοποιεί» τις  δημοτικές εκλογές και τάχατες αναβαθμίζουν το ρόλο των προσώπων. 
Την Αντιλαϊκή Πολιτική, με κεφαλαία, κεντρικά και τοπικά θέλουν να συνεχίσουν  Προβάλουν τα πρόσωπα για να κρύψουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ των άγριων περικοπών πόρων για τις λαϊκές ανάγκες, την κλοπή των δισεκατομμυρίων παρακρατηθέντων, τους δεκάδες τοπικούς φόρους και χαράτσια, τις τοπικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των τοπικών κοινωνικών δομών και την παράδοσή τους στον κανιβαλισμό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τη ραγδαία υποβάθμιση και εγκατάλειψη των κοινωνικών υποδομών, των παιδικών σταθμών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των παιδικών χαρών, των λαϊκών συνοικιών και των χωριών. Αυτή την πολιτική υπηρέτησαν σύσσωμα τα πρόσωπα στην ΚΕΔΕ και στους δήμους είτε ανήκαν στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είτε στο ΣΥΡΙΖΑ.  Ο τελευταίος επιστρατεύει την κούφια αντιπολίτευση των «βλαχοδημάρχων» για να διαγράψει το γεγονός ότι μαζί τους ομοφωνούσε στην ΚΕΔΕ κι όχι μόνο. Ότι μαζί τους υλοποιούσε όλες τις αντιλαϊκές ανατροπές. Απ’ την αφαίμαξη της ανταποδοτικότητας και της διπλής φορολογίας μέχρι τον Καλλικράτη και τον δούρειο ίππο των ΤΟΠΣΑ και της «κοινωνικής» επιχειρηματικότητας.
Κατά την άποψή μας οι λαϊκές οικογένειες, που πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης πρέπει σωστά να αποκωδικοποιήσουν αυτούς τους ελιγμούς. Να μη χάσουν ούτε δευτερόλεπτο την ΠΟΛΙΤΙΚΗ  σημασία αυτής της μάχης. Να πονηρεύονται με όσους στο όνομα των προσώπων πάνε να την κρύψουν. Να στρατευτούν αποφασιστικά με τις δυνάμεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε μια πολιτική ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των πολιτικών τους εκπροσώπων. Ανυποχώρητης, «μεροληπτικής» θα λέγαμε υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. 
Μανουσογιάννης Μανούσος
Δημοτικός Σύμβουλος της
             ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ