Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013


Ρέθυμνο 22/7/2013
ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

                                           Κοινοποίηση: Α Δήμαρχο Ρεθύμνης
                                                                  Β Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων

ΘΕΜΑ: Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης εργαζομένων, που διώκονται γιατί στις
             16/7 απέργησαν συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική
             απεργία για το νέο αντεργατικό αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο.  

Με αφορμή την 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία η εργοδοσία σε τουλάχιστον δύο επιχειρήσεις στην πόλη μας (φροντιστήρια Ντακάκης και Ηνωμένα Βουστάσια) παίρνει απαράδεκτα μέτρα αντιποίνων και τρομοκράτησης σε βάρος των δύο εργαζομένων γυναικών, που τόλμησαν να απεργήσουν. Στη μια περίπτωση (Ηνωμένα Βουστάσια) η εργαζόμενη απολύθηκε αμέσως. Είναι δε η δεύτερη απόλυση της συγκεκριμένης εργαζόμενης για τον ίδιο λόγο, δεδομένου ότι είχε απολυθεί για τη συμμετοχή της στην Πρωτομαγιάτικη απεργία από την επιχείρηση «Κάνδαυλος». Στα δε φροντιστήρια Ντακάκη ενώ η εργαζόμενη είχε προσληφθεί και δούλευε με πλήρες ωράριο (40 ώρες τη βδομάδα), αμέσως μετά την απεργία περιορίζεται στις 5 και εξαγγέλλεται από την εργοδοσία η απόλυσή της με την επικείμενη λήξη της σύμβασης και ενώ 3 μέρες πρίν την απεργία η εργοδοσία δήλωνε την απόφασή της και τη σύμβαση να ανανεώσει και αύξηση στα ψίχουλα των 500 ευρώ που έπαιρνε η εργαζόμενη να δώσει.
Η απεργία είναι ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Είναι βασικό εργαλείο στον αγώνα για να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη δουλειά, σε μια αξιοπρεπή ζωή κόντρα στην αντεργατική αντιλαϊκή λαίλαπα κυβέρνησης μεγαλοεργοδοσίας και ΕΕ.
Νομίζουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να εκδώσει ψήφισμα που:
- Θα καταδικάζει κάθε μέτρο τρομοκράτησης και αντιποίνων σε βάρος του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.
- Θα καλεί να ανακληθούν τα προαναφερθέντα αντίποινα και να αποκατασταθούν τα, έτσι κι αλλιώς περιορισμένα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που απέργησαν.

Μανουσογιάννης Μανούσος
Δημοτικός Σύμβουλος της
ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ