Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΚΕΔΕ: Άλλο ένα Ναι που φαινεται Όχι στις απολύσεις.

Ενώ η κυβέρνηση μετά τις απολύσεις στην ΕΡΤ και τον ανασχηματισμό ετοιμάζει νέο κύμα μαζικών απολύσεων κύρια στους Δήμους και στην εκπαίδευση, το ΔΣ της ΚΕΔΕ συνεχίζει την γνωστή τακτική να ρίχνει νερό στο μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας και να παριστάνει και τον πολέμιό της.
Με ένα ομόφωνο ψήφισμα μνημείο διγλωσσίας και φαρισαϊσμού από τη μια επαναλαμβάνουν όλα τα ιδεολογήματα περί δημόσιας διοίκησης ευέλικτης, αποτελεσματικής, λειτουργικής και από την άλλη αρνούνται τάχατες κατηγορηματικά τις απολύσεις όχι λόγω έλλειψης προσωπικού (την οποία πλήρως αποσιωπούν) αλλά με το ευάλωτο «επιχείρημα» ότι τάχατες μιλάμε «για ανθρώπους κι όχι ψυχρούς αριθμούς», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι έχουν τάχατες υπεράριθμο προσωπικό αλλά από «φιλανθρωπία» δεν θέλουν την απόλυσή του..
Με αυτό τον ύπουλο τρόπο παριστάνουν τους φίλους των εργαζομένων και διευκολύνουν τα τζιμάνια του δημαρχοκεντρικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στην πραγματικότητα τους σκάβουν το λάκκο, τους ανακηρύσσουν υπεράριθμους και περιττούς, υποσκάπτοντας τη συμμαχία τους με τους άλλους εργαζόμενους και το λαό και τους παραδίδουν έρμαιο στην αντεργατική αντιλαϊκή προπαγάνδα.
Σκόπιμα οι Δήμαρχοι και η ΚΕΔΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) αποσιωπούν την πραγματικότητα. Τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και κυρίως στις υπηρεσίες που καλύπτουν τις κοινωνικές ανάγκες και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα, βοήθεια στο σπίτι κλπ)
Ότι ακριβώς αυτά τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών θέλουν να καταργήσουν, εξ ού και οι απολύσεις, για να τα στείλουν στα νύχια της ιδιωτικής κερδοσκοπίας τσακίζοντας ακόμη περισσότερο το λαό.
Λόγω έλλειψης προσωπικού αρνούνται να γράψουν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, λόγω απόλυσης του προσωπικού ιδιωτικοποιούν το «βοήθεια στο σπίτι», λόγω έλλειψης προσωπικού ιδιωτικοποίησαν τμήμα της καθαριότητας και μια δουλειά που θα γίνονταν με 700 χιλ. μας υποχρεώνουν να την πληρώνουμε 1.150.000 ευρώ.
Αποδεικνύεται ολοκάθαρα πως η ΚΕΔΕ και η δική μας δημοτική αρχή χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού για να τσακίζουν το λαό, ενώ την ίδια στιγμή όχι μόνο δεν απαιτούν τις αναγκαίες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών αλλά στηρίζουν και τα παραμύθια περί πλεονάζοντος προσωπικού.
Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και το λαό είναι η αποκάλυψη και καταδίκη αυτής της ύπουλης τακτικής. Η οικοδόμηση ισχυρής λαικής συμμαχίας για την απόκρουση των χειρότερων που ετοιμάζουν, για ριζικές ανατροπές σε επίπεδο οικονομίας και πραγματικής εξουσίας.