Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΑΠΙΛΑ

( ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ 18/10/2021)

         

Ντρέπεται και η ντροπή

Χαρίζουν χιλιάδες ευρώ σε ΑΕ και μεγάλα συμφέροντα με μια απλή τους δήλωση οτι τάχατες δεν πάνε καλά. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ, έστω για στάχτη στα μάτια, ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ.

Είναι όμως άτεγκτοι όταν πρόκειται για τον φτωχό λαό που έχει πραγματική ανάγκη.

Μόνο που δεν μας έφαγαν και εδώ και στη Βουλή,  όταν καταθέσαμε την πρόταση, τα ΔΣ, να μπορούν, με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ στοιχεία, να διαγράφουν οφειλές δημοτών που είναι στο «ως εδώ».

Εκατοντάδες δημότες που δίνουν αγώνα επιβίωσης κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή ακόμη και με πλειστηριασμούς για λίγα εκατοστάρικα. Η περίπτωση του άστεγου που αναφέρουμε είναι πραγματική. Η νομοθεσία τους που με τόση ευκολία χαρίζει στα συμφέροντα, απαιτούσε κυριολεκτικά να του πάρουν και την τελευταία μπουκιά ψωμί μέσα από το στόμα. Το κουκούλωσαν για να προλάβουν τις αντιδράσεις αλλά η οφειλή του δύστυχου (αν ζεί) ακόμη παραμένει και η άθλια νομοθεσία τους ζει και βασιλεύει.

Να τα λες όλα αυτά και να σου απαντούν για τους δήθεν πλητόμενους ΚΑΔ (όταν ξέρουμε ότι στην πανδημία η κατανάλωση κρέατος ανέβηκε και τα σφαγεία είχαν και έχουν χρυσές δουλειές). Να σου λένε πως «ότι απαλλαγές επιτρέπει η νομοθεσία τις κάνουμε» την ώρα που αποδείχνεις ότι δεν επιτρέπει παρά στάχτες στα μάτια των φτωχών και χρήμα με τη σέσουλα στους πλούσιους… ε όλο αυτό μόνο οργή μπορεί να σε γεμίζει.

ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ

ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

Με την ευκαιρία

Πώς τηρήθηκε το συμβόλαιο μίσθωσης των σφαγείων.

Το ενοίκιο είχε συμφωνηθεί το 2009 στα 5.600 με αύξηση 5% το χρόνο. Είχε αυστηρές προβλέψεις για τυχόν καθυστέρηση στην πληρωμή. Πολύ ΑΥΣΤΗΡΗ δέσμευση ότι για την εξυπηρέτηση όλων των κτηνοτρόφων θα διατηρηθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.  

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ.

 Ήδη από τα πρώτα χρόνια έδωσαν και την έγκρισή τους να κλείσουν οι 2 από τις 3 γραμμές παραγωγής (χοιρινά και βοοειδή) με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μικροπαραγωγούς, που πρέπει να τρέχουν χιλιόμετρα και βεβαίως πολλοί εγκαταλείπουν την παραγωγή. Εξοπλισμός χιλιάδων ευρώ, που πλήρωσε ο λαός, έγινε παλιοσίδερα για να μετατραπεί ο συγκεκριμένος χώρος σε τμήμα εμπορίας αγροεφοδίων λες και υπάρχουν λίγα στην περιοχή. Η δικαιολογία γι’ αυτά ήταν «για να παίρνουμε το ενοίκιο».  Αυτό κι αν δεν τηρήθηκε. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι καθεστώς.

Η αύξηση του 5% μπήκε 2 φορές στην αρχή. Με τη δικαιολογία της κρίσης πάγωσε. Το ενοίκιο σήμερα θα ήταν 10.000 ευρώ κι όμως τυπικά είναι 6174. ΤΥΠΙΚΑ γιατί με την μείωση του 20% που κάθε χρόνο αποφασίζει το ΔΣ (με τον τρόπο που είδατε) πέφτει τελικά στα 4.940.

Αυτά για τον λαϊκό έλεγχο που προξενεί αλλεργία σε κάποιους.