Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

                                    ΕΙΧΕ ΚΙ ΑΛΛΑ 

                     ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΤΗΣ 6/10/21

ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

Με την σύσταση και τις αρμοδιότητες των νέων σχολικών συμβουλίων γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός να έρθουν τα πάνω κάτω στα σχολεία μας και στο μέλλον των παιδιών μας.

Θέλουν να καταργηθεί τώρα όχι στο μέλλον το ενιαίο της εκπαίδευσης και η υποχρέωση του κράτος να την παρέχει ισότιμα σε όλους και παντού.  Να πάμε στην πλήρη ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Κάθε σχολείο να ψάχνει πόρους και ανάλογα με αυτούς να έχει καλά ή άχρηστα βιβλία, να διδάσκει τούτα ή τα άλλα μαθήματα. Να έχει περισσότερους ή ελάχιστους καθηγητές κοκ. Τα μέτρα αυτά "κουμπώνουν" ήδη με την Τράπεζα θεμάτων που έκοψε δεκάδες χιλιάδες παιδιά μας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την "αξιολόγηση" που στην πραγματικότητα είναι ο εξαναγκασμός και η βαθμολόγηση των εκπαιδευτικών για το κατά πόσο προχωρούν την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών. 

Τα εξηγήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε.

Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Δεν έβγαλαν κιχ.

ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ είπαν ΝΑΙ στην υλοποίηση της βαρβαρότητας.

Δείτε τους.




ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Στις φωτιές καιγόμαστε, στις βροχές πνιγόμαστε, στους σεισμούς καταστρεφόμαστε.

Παιδεία, υγεία στραγγαλίζονται και από την υποχρηματοδότηση

Η ηλεκτροκίνηση μας έλλειπε.

Πριν λίγα χρόνια καταριούνταν τα δάνεια για να τα φορτώσουν στο λαό. Τώρα παίρνουν νέα και πάλι  όχι για τις ανάγκες του αλλά για εκείνες του κεφαλαίου. Θα μας επιβάλουν εμείς να τα πληρώσουμε. Γι' αυτό τους είπαμε ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ και καλούμε και το λαό να κάνει το ίδιο. Του χρωστούν τα πάντα. Δεν τους χρωστά τιποτα.  



ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Μερικές επισημάνσεις πέρα από αυτά που είπαμε προφορικά.

Η περιβαλλοντοκτόνα νομοθεσία τους απαγορεύει  πλέον στο φτωχό έστω κι αν έχει 4 στρέμματα εκτός σχεδίου να κάνει ένα σπίτι οικοδομώντας 150-200 μέτρα (το 4-5%). Δίνει όμως στους μεγαλοκαρχαρίες απίστευτα παραθυράκια να τσιμεντοποιούν οικοδομώντας το 25 και 30%. Ακόμη και οι υποτιθέμενες δικλείδες όπως η εισφορά γης, που προορίζονται να χρησιμεύσουν για την διαμόρφωση κάποιων αναγκαίων κοινωνικών υποδομών, γίνονται με την συγκατάθεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κουρελόχαρτο, για χάρη της ασύδοτης εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης της γης με την δυνατότητα μετατροπής της εισφοράς γης σε χρήμα. Για να γίνει όμως αυτή απαραίτητη είναι η συγκατάθεση του Δημ. Συμβ.      

Στο συγκεκριμένο εκτός σχεδίου ακίνητο 32,5 στρεμμάτων η επιτρεπτή δόμηση για ξενοδοχείο είναι 4 στρέμματα (12,5%). Εδώ όμως θα χτιστούν 3,5 στρέμματα παραπάνω (7,5 στρ. ή 24% του ακινήτου) χωρίς τα υπόγεια τις πισίνες κλπ. Κι αυτό γιατί η περιβαλλοντοκτόνα νομοθεσία τους προβλέπει ότι ο επενδυτής μπορεί να χτίσει επιπλέον επιφάνειες αρκεί ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ (έχει σημασία) ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ μέρος του ακινήτου επιφάνειας ίσης με την επιπλέον δόμηση. Δηλ 3,5 στρέμματα. Υποτίθεται πως μεριμνούν να εξασφαλίσει ο δήμος την έκταση που θα μπορεί να αναπτύξει τις αναγκαίες κοινωνικές υποδομές και ελεύθερους χώρους που είναι αναγκαίοι στον περίγυρο τέτοιων εγκαταστάσεων.

Με το παραθυράκι όμως της μετατροπής της εισφοράς αυτής από γη σε χρήμα καταργούν και αυτό το φύλλο συκής.

Δεν έχει δικαίωμα δόμησης 7,5 στρεμμάτων όπως λέει ο κ Νίνος. Και το ΠΔ και η εισήγηση είναι σαφής. Έχει 4 στρέμματα και ΜΟΝΟ. Αφού παραχωρήσει τα 3,5 στο δήμο φτάνει τα 7,5.

Ανακριβώς ισχυρίζονται Νίνος και Μαρινάκης ότι θα μπορούσε να αγοράσει μια οποιαδήποτε έκταση στα όρια του οικισμού της Καρωτής. Με βάση τη νομοθεσία τους η έκταση αυτή πρέπει να είναι είτε όμορη του προς εκμετάλλευση ακινήτου είτε σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από αυτήν. Αλλιώς χρειάζεται η συγκατάθεση του δήμου για μεγαλύτερη απόσταση.

Όσο για την θεωρεία του δημάρχου περί ποιοτικού τουρισμού είναι προφανές πως ταυτίζεται με την ασυδοσία του κάθε κεφαλαιοκράτη που θέλει στο δικό του ακίνητο να χτίσει όσο γίνεται περισσότερα (ταυτίζοντας την ποιότητα με τα κέρδη του) και απαιτεί από τους άλλους και κυρίως το λαό να θυσιάζεται για να του εξασφαλίσει ένα ανεκτό περιβάλλον και τις αναγκαίες δημόσιες υποδομές. 

Βεβαίως δεν μας εκπλήσσει η στάση των Μαρινάκη και Νίνου. Οι οικολόγοι όμως του ΣΥΡΙΖΑ πως γίνεται να κατάπιαν τη γλώσσα τους? Ο έρωτας με το κεφάλαιο και την εξουσία του είναι φαίνεται πάνω απ’ όλα. Αυτός ο έρωτας τους ενώνει και συνάμα τους χωρίζει για να ανταγωνίζονται ποιός θα του προσφέρει (του κεφαλαίου) περισσότερα να κερδίσει την εύνοιά του.