Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου για την ΕΡΤ

Η Λαϊκή Συσπείρωση, δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, παρά την προκλητική προσπάθεια των συντακτών του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου να αγιοποιήσουν τον ασφυκτικό έλεγχο της ΕΡΤ από τις κυβερνήσεις και την αστική τάξη, να νομιμοποιήσουν την αδιαμφισβήτητη εχθρότητα, που είχαν επιβάλλει, απέναντι στο εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, ωστόσο τους κάναμε καθαρό πως είμαστε διατεθειμένοι να τα παραβλέψουμε αυτά και να στηρίξουμε το ψήφισμα με έναν όρο: Να στηρίζει τους εργαζόμενους κι όχι να τους σκάβει το λάκκο.
Να ζητά ρητά και κατηγορηματικά την άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των συνεπειών της.
Αυτή είναι η μόνη θέση για να ανακληθούν οι, με συνοπτικές διαδικασίες, απολύσεις των χιλιάδων εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και ο άμεσος κίνδυνος για χιλιάδες άλλους εργαζόμενους σε δημόσιους και δημοτικούς οργανισμούς και υπηρεσίες, που απειλούνται από την ΠΝΠ.
Η στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας (μνημονιακών, αντιμνημονιακών, «αριστερών») είναι η συρρίκνωση και παράδοση όχι μόνο της ΕΡΤ αλλά και δεκάδων άλλων δημόσιων οργανισμών και αγαθών στο μεγάλο κεφάλαιο, οι μαζικές απολύσεις και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων παντού. Μόνο έτσι μπορούν να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του. Οι όποιες διαφορές τους αφορούν τον τρόπο και όχι τον παραπάνω δεδομένο για όλους τους στόχο.
Γι ΄αυτό και όχι μόνο ο κ Μαρινάκης και η δημοτική του πλειοψηφία αλλά και οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν σε ένα ψήφισμα, που δεν βάζει το παραμικρό εμπόδιο σε αυτή τη στρατηγική επιδίωξη.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουν να φέρονται και να άγονται από επίδοξους σωτήρες, που στην πορεία αποδείχνονται χειρότεροι «κοπτήρες».
Να πιστέψουν στις τεράστιες και αναξιοποίητες δυνάμεις τους, τον οργανωμένο πεισματικό αγώνα με όρους λαϊκής συμμαχίας και μετωπικής σύγκρουσης με το ίδιο το κεφάλαιο και τη στρατηγική του.
Όσο για τους συντάκτες τέτοιων ψηφισμάτων, πρίν από μας τους απάντησε ο Αριστοφάνης: «Στο σπίτι λέοντες στην μάχη αλεπούδες»