Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αγίου Βασιλείου


Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΠΕΡΑΚΗΣ – ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ
Δεν μας έφταναν τα σφαγιαστικά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα (χαράτσια, φόροι, μείωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών) που οι κυβερνήσεις και η τρικομματική (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), παίρνουν για να υπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγαλοκαρχαριών. Θέλουν τώρα να φορτώσουν στις πλάτες μας και το κόστος λειτουργίας των δήμων (τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, την καθαριότητα) όπως έκαναν σε όλη σχεδόν την ΕΕ. Λες και δεν έχουμε χρυσοπληρωμένες στο κράτος αυτές τις απαράδεκτα υποβαθμισμένες υπηρεσίες.
Μερικά νούμερα για να καταλάβουμε τι συμβαίνει:
Η κρατική χρηματοδότηση για τους δήμους μειώθηκε από το 2009 κατά 60%. Οι πόροι για την λειτουργία των σχολείων μειώθηκαν στο 1/3. Στο Δήμο Αγίου Βασιλείου το 2012 από 1,9 εκ. που είχαν δεσμευτεί ότι θα δώσουν για λειτουργικές δαπάνες έδωσαν μόνο 1,3 εκατ. (λιγότερα και από την μισθοδοσία του προσωπικού). Ακόμη μεγαλύτερη σφαγή στις επενδυτικές δαπάνες. Από 4 εκ. μόλις 600 χιλ. Το πρώτο 3μηνο του 2013 από 701 χιλ. που έπρεπε να βάλλει το κράτος για τις λειτουργικές δαπάνες έβαλε μόλις 302χιλ. Ούτε τα μισά. Οι ίδιοι πόροι (από τους δημότες δηλαδή) την ίδια περίοδο ήταν 643.000. Με την βοήθεια των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μας φορτώνουν τα σπασμένα αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προϋπολογισμός του 2012 πρόβλεπε 3.899 εκ. πόρους από τους δημότες ενώ το 2013, 4.771 εκ.
Αυξάνουν την αφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών ενώ την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος συνεχώς υποβαθμίζονται. Από 15,5 εκ. προϋπολογισμό το 2011, πήγαν στα 12,2 το 2012 και στα 10,4 το 2013 και όχι μόνο αυτό. Στο τελευταίο ΔΣ τόσο η πλειοψηφία όσο και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του κ. Ταταράκη υιοθέτησαν και υπερψήφισαν τον σφαγιαστικό για τα λαϊκά νοικοκυριά μηχανισμό του Παρατηρητήριου. Ένα σύστημα για να μας γδέρνουν με το ζόρι και να λένε πως το κάνουν για το καλό μας.

Λένε πως τάχατες για να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά των δήμων πρέπει να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ενώ οι ίδιοι με τις σφαγιαστικές περικοπές που αναφέραμε κάνουν ότι μπορούν για να είναι ελλειμματικοί. Αν λοιπόν οι δήμοι (ο τοπικός δερβέναγας του κεντρικού κράτους) δεν ληστεύουν κυριολεκτικά το λαϊκό εισόδημα για να καλύπτουν τις κρατικές περικοπές, αν για 2 συνεχόμενα 3μηνα υπάρχουν αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% τότε ο δήμος μπαίνει στη τσιμπίδα του Παρατηρητήριου. Αυξάνουν τους δημοτικούς φόρους και τα χαράτσια (πχ ΤΑΠ μέχρι 300%) ενεργοποιούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης τραπεζικούς λογαριασμούς, συντάξεις, μισθούς. Κλείνει αναγκαίες υπηρεσίες πχ (παιδικούς σταθμούς). Απολύει προσωπικό.
Αυτό τον εγκληματικό μηχανισμό υιοθέτησαν οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ παρά τη σφοδρή αντίδραση του εκπροσώπου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ,
Στέφανου Παυλάκη και παρά την προειδοποίηση της οικονομικής υπηρεσίας ότι ήδη φαίνετε αδυναμία ισοσκέλισης του προϋπολογισμού (αφού η κυβέρνηση δεν στέλνει ούτε τα μισά) και ο κίνδυνος για το Παρατηρητήριο είναι άμεσος.
Δεσμεύτηκαν μάλιστα να προετοιμάσουν ΔΣ που θα δουν τι μέτρα θα πάρουν για να γδάρουν τους δημότες. Θα επικαλούνται την λαιμητόμο του Παρατηρητήριου για να δεχόμαστε να μας κόβουν οι ίδιοι το λαιμό. Να πληρώνουμε περισσότερα και ταυτόχρονα να κλείνουν και αναγκαίες υπηρεσίες και να ιδιωτικοποιούνται.
Στοιχήθηκαν πλήρως με την κυβέρνηση προφασιζόμενοι ότι αν δεν υπερψήφιζαν θα τους έκοβαν την χρηματοδότηση. Με άλλα λόγια ομολογούν ότι είναι υποταχτικοί της. Τοπική κρατική διοίκηση όπως λέμε εμείς και όχι Αυτοδιοίκηση όπως κοροϊδεύουν το λαό.
Αλλά αλήθεια αν όλοι οι δήμοι ή έστω μια μεγάλη μερίδα αρνούνταν κατηγορηματικά να υιοθετήσουν το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, αν υιοθετούσαν το αίτημα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για:
ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ. Θα ήταν εύκολο στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο; Υποκρίνονται και το ξέρουν.
Απόδειξη η στάση όλων των ευρωενωσιακών παρατάξεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ) στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Από το 3,75 δις που θεωρούν ελάχιστο κόστος λειτουργίας των Δήμων, το 1,05 το παίρνουν ήδη από τους Δημότες. Η κυβέρνηση τους δίνει μόνο 1,5 δις και όχι 2,7. Και εκείνοι αντί να διεκδικήσουν το 1,2 δις που λείπει μεταφέρουν τη συζήτηση στο πως θα μοιραστούν την εξαθλίωση του 1,5. Τα υπόλοιπα θα βάλουν τον κόσμο να τα πληρώσει. Ότι ακριβώς θέλει η κυβέρνηση, η ΕΕ και η πλουτοκρατία για την οποία όλοι μαζί δουλεύουν και σφαγιάζουν το λαό.
Οι συνδημότες μας να βγάλουν συμπεράσματα.