Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Μανουσογιάννη Μανούσο δημοτικό σύμβουλο και τον Δαμιανάκη Γιώργο μέλος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, επισκέφτηκαν το Δήμο Ρεθύμνης και απόντος του Δημάρχου, επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατέθεσαν το αίτημα για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να πάρει απόφαση ώστε να μην σταλεί κανένα απολύτως στοιχείο σχετικά με την άμεσα δρομολογούμενη διαθεσιμότητα υπαλλήλων και μέσω αυτής την απόλυσή τους. 
Μια τέτοια απόφαση δημοτικού συμβουλίου και Δημάρχου είναι αναγκαία για να παρακαμφτούν οι πειθαρχικές κυρώσεις που προβλέπονται σε βάρος των εντεταλμένων υπαλλήλων που δεν θα δεχθούν να συμβάλουν στις σύγχρονες προγραφές. Αυτή η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις, που αποτελούν την πρώτη φάση κύματος μαζικών απολύσεων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.
Παράλληλα το κλιμάκιο συνομίλησε με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο και περιόδευσε στα γραφεία καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην αυριανή στάση εργασίας, αποκλείοντας την υπηρεσία προσωπικού.
Να πάρουν υπ΄ όψη τους ΟΛΟ το σφαγιαστικό πακέτο που, για χάρη της κερδοφορίας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, προβλέπει το μεσοπρόθεσμο και ο προϋπολογισμός σε βάρος των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για Δήμους ακόμη πιο άγριους φορομπήχτες των λαϊκών αναγκών και «σερβιτόρους» των μεγάλων συμφερόντων, που αναλαμβάνουν τις ραγδαία ιδιωτικοποιούμενες, πανάκριβες και υποβαθμιζόμενες δημοτικές υπηρεσίες.
Υπογράμμισαν πως οι εργαζόμενοι μπορούν να μπλοκάρουν τα μέτρα, να μην επιτρέψουν να εφαρμοστούν αρκεί το συντομότερο να απαλλαγούν από τις παγίδες της «ανταγωνιστικότητας», του «ευρωπαϊκού κεκτημένου» και τα άλλα κόλπα που επιστρατεύει η παλιά και νέα σοσιαλδημοκρατία και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός για να οδηγεί τους εργαζόμενους, εκεί που νομίζουν πως αντιστέκονται, να σκάβουν το λάκκο τους πιο βαθύ.
Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν και στους Δήμους Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Παυλάκη Στέφανο και Αντώνη Ρούλιο.
Ο Μανουσογιάννης Μανούσος μάλιστα επικοινώνησε και με τους Δημάρχους Μυλοποτάμου και Αμαρίου, τους οποίους ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης.