Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

26 7 2024 ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

 Στις 26/7/24 πριν την συνεδρίαση του ΔΣ στείλαμε σε όλους τους συμβούλους την παρακάτω ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Μετά την συζήτηση του θέματος της καταπάτησης ρεμάτων και κοινοχρήστων χώρων στην 3η ειδική συνεδρίαση του ΔΣ η έρευνα του θέματος από την Λαϊκή Συσπείρωση συνεχίζεται εντατικά. Η βεντάλια των παρανομιών σε βάρος των κοινόχρηστων χώρων, σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, σε βάρος της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής, ανοίγουν με γεωμετρική πρόοδο αποκαλύπτοντας διοικητικές, πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες.

Τις επόμενες μέρες οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι παρατάξεις θα λάβουν πλήρη φάκελο των τεχνικών αιτιολογικών εκθέσεων που έχουμε υποβάλει στην πολεοδομία με όλο το αποδεικτικό υλικό.

Σήμερα σας διαβιβάζουμε μία παρωνυχίδα της υπόθεσης αυτής για να μην εκτίθενται πολιτικά και διοικητικά στελέχη με την συμμετοχή τους σε καταπατημένους και περιφραγμένους δημόσιους χώρους όπως η ζώνη παραλίας.

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της 21/7/24

https://www.goodnet.gr/news-item/galazia-simaia-gia-pempti-sunechomeni-chronia-stin-paralia-tou-rethymno-mare-royal-water-park.html   

και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει μια σειρά παράγοντες συμμετέχουν για 5η μάλιστα χρονιά στην ανάρτηση της γαλάζιας σημαίας σε παραλία που γνωστό ξενοδοχείο την έχει κάνει κατοχή.

Αγνοούν φαίνεται ότι ο χώρος που πατούν ανήκει στην ζώνη παραλίας και το κάγκελο πίσω τους είναι το εργαλείο της καταπάτησης και ιδιοποίησης.

Για του λόγου το αληθές ακολουθούν μια σειρά ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν.


Όλο το πάνω διάζωμα με τις ομπρέπλες είναι θρασύτατα περιφραγμένο και ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟ όπως θα δείτε αμέσως. 

Είναι το διάγραμμα κάλυψης. Όπως βλέπει κανείς η περίφραξη βρίσκεται κάπου στην γραμμή αιγιαλού και έχει καταπατηθεί ολόκληρο το τμήμα μέχρι την γραμμή παραλίας και οι παραπάνω κύριοι έχουν στήσει πανηγύρι στα καταπατημένα σε βάρος του λαού. 

Ακολουθεί το κτηματογραφικό απόσπασμα για του λόγου το αληθές. Είναι βέβαια πριν χτιστεί το σπίτι που ελέω διαπλοκής οικονομικών - πολιτικών εξουσιών βαφτίστηκε ξενοδοχείο αλλά η επιβεβαίωση είναι προφανής. 

Και μια ακόμη λεπτομέρεια

Σε ένα από αυτά έχουμε μετρήσει τα τετραγωνικά της παραλίας που καταλαμβάνουν οι ξαπλώστρες του. Τα βγάλαμε 630 τμ.. Ο δήμος πληρώνεται μόνο για 99,30 !!!. Κανονικά δεν επιτρέπεται καθόλου να του αναγνωρίζεται το δικαίωμα παραχώρησης παραλίας καθώς βάσει ΖΟΕ παράνομα  υφίσταται στο συγκεκριμένο ακίνητο ξενοδοχειακή μονάδα.



Κι όλα αυτά είναι παρωνυχίδες μπροστά σε όσα θα ακολουθήσουν και για το άλλο ακίνητο, που είχαμε αναφερθεί.  

Πάντως η πολεοδομία κάτω από το βάρος των ευθυνών της για την κατάσταση αυτή αναγκάστηκε να επιβάλει παυση εργασιών στην εκτέλεση της οικοδομικής άδειας έκτρωμα στην θέση "Κολύμπα" 500 περίπου μέτρα δυτικά από το σημείο αυτό. Ήταν ένα από τα επείγοντα αιτήματά μας. 

Έπεται η συνέχεια σε όλα αυτά.