Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 26/7/2024

 

Κατά την έναρξη της συνεδρίαση και με αφορμή και την εκδήλωση των λαϊκών οργανώσεων στον Κήπο για την γραμμή υψηλής τάσης που θα παρέχει υψηλή προστασία στα κέρδη των ενεργειακών ομίλων σε βάρος του λαόυ θέσαμε το θέμα στο ΔΣ ζητώντας να έρθει για συζήτηση. Μαζί με αυτό απαιτήσαμε να δωθούν σε όλους οι πλήρεις μελέτες για το Τοπικό Πολεοδομικό, που για ευνόητους λόγους τις κρατούν για ίδια χρήση των μεγάλων συμφερόντων που υπηρετούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψηφίσαμε όχι και στους δρόμους και σε κάθε τί που υπηρετεί τους ενεργειακούς σχεδιασμούς που υπηρετούν τους ενεργειακούς ομίλους και την καταλήστευση και του περιβάλλοντος και του λαού. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιπαρατεθήκαμε στην συστηματική πολιτική απαξίωσης και υποστελέχωσης της ΔΕΥΑΡ που την μετατρέπει σε μιά ταμπέλα δημόσια αλλά τα πάντα μέσα σε αυτήν είναι ιδιωτικά. Την συστηματική προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Την συστηματική και διαχρονική καταλήστευση του λαού με την υποχρηματοδότηση των δήμων με ευθύνη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα 2-3 κονδύλια που υπηρετούν ανάγκες του λαού τα ψηφίσαμε αλλά συνεχίσαμε να καταψηφίζουμε το σύνολο του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Με την αποχώρησή μας σε ανάλογο θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση καταφέραμε να γίνει η συζήτηση που θέλαμε για την διαχείριση των παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες. Καταθέσαμε και γραπτά τις θέσεις μας. Σε ευλογο χρόνο πρέπει να έρθει η τροποίηση του εσωτερικού κανονισμού και κάποιες άλλες αλλαγές. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο ήθελαν συμβολικά να σηκώσουμε την Κυπριακή σημαία στο Δημαρχείο. Πίσω από τους συμβολισμούς να κρυφτούν οι σπονδές όλων τους στο σχέδιο Αναν και στα σχέδια διχοτόμησης που εξυφαίνουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ. ΕΕ με την συμβολή και των κομμάτων τους εδώ. Τους χαλάσαμε το σχέδιο αυτό.