Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Για τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών

-->
Η πρωτοβουλία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την αντιπροσωπευτική και με βάση το συσχετισμό των δυνάμεων συγκρότηση των επιτροπών, είχε αποτέλεσμα και κατέλαβε μία θέση στην οικονομική επιτροπή του δήμου.
Βεβαίως η αντιπροσωπευτικότατα δεν είναι πανάκια.
Όλα δείχνουν πως το 2013 οι Δήμοι θα αξιοποιηθούν ακόμη πιο αποφασιστικά στην ευρωενωσιακή στρατηγική στήριξης των μονοπωλιακών συμφερόντων σε βάρος των εργαζομένων.
Αντί η κυβέρνηση να δίνει τα χρωστούμενα για τις λαϊκές ανάγκες, τα κόβει ακόμη περισσότερο με την συγκατάθεση και των δημάρχων. Επιμένει στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και, μέσω του παρατηρητήριου, θεσμοθετεί τη δαμόκλειο σπάθη της αυτόματης κατακόρυφης αύξησης των δημοτικών τελών και της αυτόματης περικοπής των δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες.
Αυτά όλα με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος από τους Δήμους, σε υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών, του βοήθεια στο σπίτι, της καθαριότητας, του νερού, του δικαιώματος στη μετακίνηση.
Όλο και περισσότερο ο ιδρώτας του εργαζόμενου λαού, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, του JESICA κλπ θα γίνονται καλοσερβιρισμένες πάσες (ΣΔΙΤ, συμπράξεις κλπ) για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την αφαίμαξη αντί της προστασίας των λαϊκών δικαιωμάτων.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα αξιοποιήσει τη θέση της στο ΔΣ και τη θέση που σήμερα κατέλαβε στην Οικονομική Επιτροπή να παρεμποδίσει, στα πλαίσια του δυνατού, τέτοιου είδους μέτρα και κυρίως να ενημερώνει υπεύθυνα και να αποκαλύπτει στους δημότες τα τεκταινόμενα.
Υπογραμμίζουμε όμως τούτο:
Ο αποφασιστικός παράγοντας για να αποτραπούν αυτές οι εξελίξεις, που με σαφήνεια προδιαγράφονται να κορυφωθούν το 2013, είναι η οργανωμένη μαχητική λαϊκή παρέμβαση και στα δημοτικά πράγματα. Οι δημότες δικαιούνται, έχουν ήδη πληρώσει, να έχουν δωρεάν και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, παιδικές χαρές και χώρους άθλησης για όλους, δωρεάν και υψηλού επιπέδου προστασία των ανήμπορων και ηλικιωμένων, φτηνό νερό, καθαρό περιβάλλον, κλπ. Αυτά κράτος και δήμοι τους τα χρωστούν και πρέπει να τα διεκδικήσουν. Να μην συμβιβάζονται με τη μιζέρια, την υποβάθμιση, τα χαράτσια της ανταποδοτικότητας κλπ
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα είναι στο πλευρό τους.