Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Για την μεταφορά των μαθητώνΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΤο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω της ψήφισης του προϋπολογισμού, οδηγείται να αποδεχθεί την ευθύνη
Μεταφοράς των μαθητών (άρθρο 94 του Καλλικράτη) με το ποσόν του 1,2 εκατ. Ευρώ, που είναι η σχετική επιχορήγηση του υπουργείου που εγγράφεται στον προϋπολογισμό.
Το κονδύλι αυτό έχει αποδειχθεί ανεπαρκέστατο, όπως φάνηκε ήδη από την εξέλιξη των διαγωνισμών όχι μόνο στο Ρέθυμνο αλλά και πανελλαδικά.
Τα σχετικά κονδύλια μέχρι πέρυσι ήταν διπλάσια όχι γιατί το κράτος υπέκυπτε στην πίεση οργανωμένων συμφερόντων (όπως ειπώθηκε), αλλά γιατί εφαρμόζονταν ο τύπος υπολογισμού που το ίδιο το υπουργείο είχε θεσπίσει. Οι όποιες στρεβλώσεις αυτού του συστήματος δεν μπορούν να καθιστούν όμηρους τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Στο μεταξύ η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ίδια αύξησε το κόστος μεταφοράς αυξάνοντας τον ΦΠΑ και το ειδικό τέλος στα καύσιμα.
Αποδεχόμενο το Δημοτικό Συμβούλιο αυτή την εγγραφή, αποδέχεται και αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στους δημότες να εξασφαλίσει τη μεταφορά των παιδιών με ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΝ, πράγμα ανέφικτο.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχοντας εκφρασμένη την συνολική της αντίθεση στον προϋπολογισμό θα τον καταψηφίσει στο σύνολό του άρα και στο μέρος που αφορά την μεταφορά των μαθητών.
Προτείνει όμως να γίνει ειδική ψηφοφορία για το συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε και ανεξάρτητα από τη θέση του κάθε ενός στο σύνολο του προϋπολογισμού, να τοποθετηθεί υπεύθυνα για το συγκεκριμένο θέμα.
Η πρότασή μας είναι να μην αποδεχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο κονδύλι λόγω της προφανούς ανεπάρκειάς του. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την αναγκαία χρηματοδότηση για να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Αν αυτή εξασφαλιστεί είναι εύκολο με μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού το τυπικό θέμα να λυθεί.