Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Απόκρυψη έγκρισης προσλήψεων ορισμένου χρόνου στο Νομικό Πρόσωπο










            
  
          Προς:τον πρόεδρο του ΔΣ                                                
                     τον δήμαρχο Ρεθύμνης                                                                       τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων                                                                                                            .                                                                                                            ΘΕΜΑ: Απόκρυψη έγκρισης προσλήψεων ορισμένου χρόνου στο Νομικό Πρόσωπο για να προωθηθεί η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και να επιβληθεί η σύμβαση με τον λεγόμενο ΚΟΙΝΣΕΠ. Να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίηση των σταθμών. 


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αξιοποιώντας πληροφορίες από άλλους Δήμους, ανακάλυψε την με ΑΠ 45684/14-11-2013 ΕΓΚΡΙΣΗ πρόσληψηΣ 16 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διάρκειας μέχρι και ενός έτους και δυνατότητα ανανέωσης, που δόθηκε στο Νομικό Πρόσωπο από το υπουργείο εσωτερικών, για να καλύψει τις ανάγκες των παιδικών σταθμών για το σχολικό έτος 2013-2014 και την οποία επισυνάπτουμε.

Η έγκριση αυτή αποσιωπήθηκε πλήρως και καταχωνιάστηκε στα συρτάρια του Νομικού Προσώπου και αν δεν την ανακάλυπτε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ακόμα θα την αγνοούσαμε. Και όχι μόνο αυτό αλλά από τα μέσα του Νοέμβρη μέχρι και σήμερα η δημοτική πλειοψηφία και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ισχυρίζονται πως τάχατες το υπουργείο δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Γι’ αυτό «αναγκάζονται» λέει, αν και εκείνοι δεν θέλουν καθόλου, να προχωρήσουν στο σκλαβοπάζαρο της ενοικίασης εργαζομένων και στην τηλεκατευθυνόμενη σύμβαση με τον λεγόμενο συνεταιρισμό, που εμείς χαρακτηρίσαμε παραμάγαζο.

Η δημοτική πλειοψηφία αντί να προχωρήσει στις προσλήψεις που εγκρίθηκαν, δέσμια των αντεργατικών αντιλαϊκών εμμονών της, απέκρυψε την έγκριση, ναρκοθέτησε η ίδια την ομαλή λειτουργία των σταθμών, πυροδότησε την αβεβαιότητα και την αναστάτωση. Με αποκλειστικά δική της ευθύνη οι εργαζόμενοι του ΚΟΙΝΣΕΠ μετά 3,5 μήνες δεν έχουν πάρει δεκάρα τσακιστή και δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο το αν και πότε θα πληρωθούν. Είναι αιχμάλωτοι της διοίκησης του Νομικού Προσώπου, που ενώ καμώνεται πως ψάχνει να λύσει τα προβλήματα στην πραγματικότητα βάζει την μια αντεργατική αντιλαϊκή βόμβα μετά την άλλη. Αποκορύφωμα οι περιβόητες υπεύθυνες δηλώσεις, που στην ουσία ήταν μια πρωτοφανής επιχείρηση να νομιμοποιήσουν στην πράξη  τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Αν ο Δήμος και το Νομικό του Πρόσωπο τα κάνουν αυτά αντιλαμβάνεται κανείς τι δρόμους ανοίγουν στους ιδιώτες μεγαλοεργοδότες.
Η απόκρυψη της έγκρισης των προσλήψεων υποδηλώνει πως χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον. Αποκαλύπτει την υποκρισία των ισχυρισμών ότι τάχατες εξαναγκάζονται από την κυβέρνηση στις αντιλαϊκές τους επιλογές. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ μαζί με την ΕΕ, την τρόικα και τις κυβερνήσεις για την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Στόχος τους μέσα από τους ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως ευθέως ομολόγησαν, να καταργήσουν κρίσιμα και ευαίσθητα δικαιώματα (άδεια ασθένειας, τοκετού, μητρότητας κλπ), που οι ιδιώτες μεγαλοεργοδότες δεν θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν. Γι’ αυτό εξ άλλου και ο Δήμαρχος κάλεσε τους μεγαλοξενοδόχους να βιαστούν να αξιοποιήσουν το καινούργιο τερατούργημα. Ταυτόχρονα όμως προωθούν και την δήθεν «κοινωνική» ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών και ανοίγουν δρόμους στην ανάγκη των εργαζόμενων των νέων ζευγαριών να φροντίζουν τα παιδιά τους, κάποιοι να κερδοσκοπούν και να πλουτίζουν.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και μέσα στο καθεστώς γαλέρας, που επιβλήθηκε στους εργαζόμενους θα συνεχίσει να στηρίζει τα δικαιώματά τους, που πάνε χέρι χέρι με τις ανάγκες των παιδιών και των λαϊκών οικογενειών.
Ζητούμε η διοίκηση του Νομικού Προσώπου να δεσμευτεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν μέχρι και την τελευταία δεκάρα. Δεν θα υπάρξει ούτε μια ώρα απλήρωτης δουλειάς ούτε μια μέρα μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Δεν θα γίνει καμία χρήση στις παράνομες υπεύθυνες δηλώσεις «εθελοντικής» τάχατε εργασίας.    
Να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι οι εργαζόμενοι στον λεγόμενο συνεταιρισμό έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας μαζί του και δικαιούνται τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Καμία παραίτηση από  άδειες ασθένειας, τοκετού κλπ. Αν αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα καταργηθούν εδώ δεν θα αργήσουν να καρατομηθούν σε όλους τους εργαζόμενους.
Να σταματήσουν αμέσως οι τρομοκρατικοί έλεγχοι αναζήτησης και στοχοποίησης των εργαζομένων που ενημερώνουν τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τα τεκταινόμενα. Αναφερόμαστε σε δημόσιες λειτουργίες και σε εργασιακά δικαιώματα. Ήδη μέσα σε αυτό το κλίμα αμφισβητούνται ευθέως σειρά από αναφαίρετα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα και από τον δήθεν συνεταιρισμό.
Μανουσογιάννης Μανούσος
Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ
Επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
.
Συνημμένα: 1 Αντίγραφο της με ΑΠ 45684/14-11-2013 έγκρισης των προσλήψεων                                            .                     2 Φωτοτυπία των πρακτικών του ΔΣ στις 14/11/2013 όπου διατυπώνονται οι εκ διαμέτρου                   .                        αντίθετοι ισχυρισμοί από την δημοτική πλειοψηφία