Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο όψιμος αντιπολιτευτισμός του κ Νίνου κι όχι μόνο.




Ρέθυμνο 29/3/2014
Όψιμα οι δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν τα «αντιπολιτευτικά» τους κουστουμάκια. Τριάμισι χρόνια στόμα είχαν και μιλιά δεν είχαν. Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί «κατάπιαν» και αποσιώπησαν  του κόσμου τις αντιλαϊκές αποφάσεις, απόρροια της κοινής για όλους τους ευρωενωσιακής στρατηγικής χρεοκοπίας του λαού και των εργαζομένων.  Πάει πολύ ο κ Νίνος, που επί 3,5 χρόνια «κούρνιαζε  στα φουστάνια» δημοτικής πλειοψηφίας, να παριστάνει σήμερα τον ακαταμάχητο δήθεν αντίπαλο και μάλιστα να ξύνεται  στην γκλίτσα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Για να θυμηθούμε μαζί κ Νίνο γιατί δεν σας απαντούσε ο Μαρινάκης και γιατί «απαντούσε στο Μανούσο» όπως λέτε;  Στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του ΔΣ (19/1/2011) η δημοτική πλειοψηφία ζητά την επέκταση του αντιλαϊκού φόρου ΤΑΠ, στο δήμο Νικηφόρου Φωκά, που μέχρι τότε δεν εισπράττεται και μάλιστα εισηγείται την ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ είσπραξή του για τα 5 τελευταία χρόνια. Μόνο η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ χαλά τον κόσμο και για την αντιλαϊκότητα του συγκεκριμένου φόρου (ζητούμε κατάργηση και αντικατάσταση από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε εθνική κλίμακα) αλλά και για το ΠΑΡΑΝΟΜΟ (νόμος 2130/93) ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ.  Σεις και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ν Μαθιουδάκη ψηφίζετε και την επέκταση και την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ. Παρανομία, που στη συνέχεια η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με συγκέντρωση υπογραφών και παρέμβαση στην αποκεντρωμένη διοίκηση κατάφερε να ανατρέψει και να γλιτώσει τους δημότες του Ν ΦΩΚΑ από ένα μέρος της αδικίας. Τι να σας απαντήσει άραγε ο κ Μαρινάκη;  Να σας ευχαριστήσει δημόσια εκθέτοντάς σας;

Για θυμηθείτε κ Νίνο, τα ίδια ακριβώς δεν έγιναν όταν συζητούσαμε τα τιμολόγια του μυριάκριβου νερού; Ποιος χάλασε τον κόσμο για το ειδικό τέλος 80%, που έχει με τον 3013/2002 καταργηθεί από τις 31/12/2012; Ποιος έψαξε τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΡ για να τεκμηριώσει πως είναι απόλυτα ρεαλιστικό να αφαιρεθεί το χαράτσι; Σεις που είστε στο ΔΣ και συνεχώς ομοφωνείτε ή εμείς που δεν μας επιτρέπουν ούτε να το παρακολουθήσ  Σε κείνη μάλιστα τη συνεδρίαση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, φτάσατε σεις ένας έμπειρος μηχανικός,  να συγκαλύπτετε τις σκόπιμες ασυναρτησίες του «κατά κεφαλήν ενεργειακού κόστους» ανα δημοτική ενότητα, που κινδύνευε, αν έλειπε η παρέμβασή μας,  να «κάψει» κυριολεκτικά τους δημότες του Αρκαδίου.
ουμε; Τι κάνετε και σεις και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ; Στηρίξατε απόλυτα τη δημοτική πλειοψηφία και ταράξατε τους δημότες με τα ακριβότερα στην Ελλάδα τιμολόγια για το νερό και όχι μόνο.
Αλλά ας μην πάμε μακριά κ Νίνο. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, φαρδιά πλατιά αποκαλύψαμε την έγκριση των 16 προσλήψεων στο Νομικό Πρόσωπο, που καταχωνιάστηκε στα συρτάρια και αποκρύφτηκε όχι μόνο από μας αλλά ακόμη και από τους δύο δικούς σας συμβούλους, που συμμετέχουν στη διοίκηση του νομικού προσώπου.  Δημόσια επισήμαναν ότι δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την έγκριση αυτή.  Κι όμως αντί για να στηρίξετε τους συμβούλους σας, αντί για να καυτηριάσετε αυτή τη στάση, βιαστήκατε να αποδώσετε το ζήτημα σε παρεξήγηση και να το κουκουλώσετε βγάζοντας από τη δύσκολη θέση τη δημοτική πλειοψηφία, η οποία λογικά κείνο το βράδυ πρέπει να σας άναψε και δυό τρείς λαμπάδες.  Τέτοιες υποθέσεις αν αρχίσουμε να αραδιάζουμε δεν μας φτάνει όλη η εφημερίδα γι’ αυτό και σταματούμε.
Αντιλαμβανόμαστε κε Νίνο την αγωνία σας παραμονές των εκλογών να φορέσετε ένα έστω και κάλπικα «αντιπολιτευτικό» κουστούμι. Όμως μην ξύνεστε στην γκλίτσα μας και μην μας μπερδεύετε στην μικροπολιτική σας. Δεν βλέπετε την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέρες τώρα καμώνονται πως τσακώνονται με τον Μαρινάκη για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ενώ στην πραγματικότητα λένε τα ίδια ακριβώς παραπλανητικά πράγματα.  Κάνουν όμως τα αδύνατα δυνατά για να μην εμπλέξουν τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ γιατί μετά τα ψέματα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης θα πάνε περίπατο.                                                                                              Μανουσογιάννης Μανούσος
Υποψήφιος Δήμαρχος του ΚΚΕ
Με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ