Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Να καταργηθεί η διαθεσιμότητα

Η κυβέρνηση με την άθλια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εξέδωσε σήμερα, επιχειρεί να παρακάμψει την ανυπακοή στις απολύσεις που βάφτισε διαθεσιμότητα και να περάσει την ντε φάκτο απόλυσή τους. Επιχειρεί παράλληλα να παραπλανήσει το λαό και τους εργαζόμενους, ότι τάχατες δεν τους απολύει αλλά τους…μεταθέτει. Να διαβάλει τον αγώνα τους με το άθλιο ψέμα ότι τάχατες πρόκειται για κάποιους υπεράριθμους, που αρνούνται να μετακινηθούν για να μη «χάσουν τη βολή τους».
Εξέδωσε μάλιστα και εγκύκλιο ζητώντας από τους δήμους να συμπληρώσουν έντυπο με τις κενές θέσεις. που μπορούν να καλυφτούν.
Από ότι φαίνεται, ρόλο αρωγού της προσπάθειας αυτής αποφάσισε να παίξει και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα κάλεσε τους εργαζόμενους να καταθέσουν υπόμνημα «με τις πραγματικές ανάγκες της δημοτικής αρχής» συνδέοντας μάλιστα την πρόταση αυτή με την εγκύκλιο του υπουργείου.
Δεν ξέρει άραγε ο κ Μαρινάκης ότι εδώ κι ένα μήνα ο κ Στυλιανίδης υπόγραψε 58 ΚΥΑ που αφορούν στην κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων στους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ΝΠΔΔ σε εφαρμογή του ν 4024/11 (μνημόνιο 2), άρθρο 33 παρ. 1 και υλοποιώντας τις επιταγές του για μαζική εκκαθάριση των εργαζομένων στο δημόσιο και τους δήμους και κατάργηση κάθε έννοιας που παραπέμπει σε σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Γιατί δεν αποκαλύπτει ο κ Μαρινάκης ότι οι μοναδικές προσφερόμενες «θέσεις» είναι σαν αυτές της 5μηνης απασχόλησης μέσω των δουλεμπορικών ΜΚΟ, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι και γενικά ο εργασιακός μεσαίωνας;
Ότι ο δημότης δεν πρόκειται να γλιτώσει δεκάρα τσακιστή αλλά θα πληρώνει τριπλά χαράτσια και φόρους για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματιών, που για λογαριασμό του Δήμου ΑΕ θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των αποψιλωμένων και ιδιωτικοποιημένων κοινωνικών αναγκών.
Κανείς εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα της παραπλάνησης και της «διαπραγμάτευσης» του τρόπου της σφαγής.
Να βάλουν φρένο στις φωνές της μοιρολατρίας. Να κλιμακώσουν τον αγώνα κι όχι να αναδιπλωθούν.
Παρά τα προβλήματα και τα εμπόδια τόσο μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του δήμου στον αγώνα είχε πολλά χρόνια να υπάρξει. Αποτέλεσμα αυτών των αγώνων ήταν και η δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη τη διαθεσιμότητα που μπορεί, χωρίς αυταπάτες, να αξιοποιηθεί.
Τώρα είναι ανάγκη να εισακουστούν οι θέσεις των ταξικών δυνάμεων στην ΑΔΕΔΥ για πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία ΤΩΡΑ. Να αποκρουστεί από όλους η πρώτη φάση της επίθεσης και να μην περιμένει ο κάθε ένας τη σειρά του. Να καταργηθεί η διαθεσιμότητα και όλα τα μέτρα που οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα για να αναζωογονηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.