Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου για την ημερήσια διάταξη του ΔΣ στις 21/12/12


Από τις 31/10/12 η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει καταθέσει πρόταση για την ανάρτηση των ηχογραφημένων πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο site του Δήμου, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών και την αποκάλυψη των «χειρουργικών επεμβάσεων», που δέχονται αυτά (τα πρακτικά) από ορισμένα, φίλα προσκείμενα προς τη δημοτική αρχή, τοπικά ΜΜΕ.
Παρ’ όλα αυτά ούτε στην προηγούμενη συνεδρίαση (19/11) ούτε σε αυτήν της 21/12/12 ο πρόεδρος του ΔΣ, που καταρτίζει την ΗΔ, συμπεριέλαβε το θέμα σε αυτήν.
Η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα επιχείρημα για να αρνηθεί την πρόταση. Θέλει όμως να την απορρίψει. Θέλει η ουσιαστική αντιπαράθεση που αναπτύσσεται μέσα στο ΔΣ, να κρατιέται στους 4 τοίχους του δημαρχείου. Έξω, με την «κοπτοραπτική» των ηχητικών αποσπασμάτων, να σερβίρεται το στημένο παραμύθι ότι στο «δήμο δεν υπάρχει αντιπολίτευση». Οτι δεν υπάρχει άλλη πρόταση, που να αντιστρατεύεται την πολιτική αφαίμαξης των δημοτών και εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων, από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.
Κι αφού δεν έχουν επιχειρήματα θα καταφύγουν, όπως φαίνεται, στο αίσχος της απαγόρευσης να συζητηθεί (η πρόταση) επιστρατεύοντας προς τούτο την παραταξιακή πειθαρχία. Αναρωτιούμαστε οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ως πότε θα ακολουθούν τον ολισθηρό αυτό δρόμο; Οι ευθύνες τους πλέον γίνονται και προσωπικές. Η κατάσταση έφτασε στο «μη παρέκει» και η σιωπή μόνο χρυσός που δεν είναι. Σε κάθε περίπτωση και σε κάθε εξέλιξη οι δημότες πρέπει να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Σοβαρό όμως θέμα προκύπτει και με την παντελή απουσία από την ΗΔ οποιασδήποτε αναφοράς στα επίκαιρα και ζωτικής σημασίας θέματα (διαθεσιμότητα-απολύσεις, πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παρατηρητήριο, οικονομικός στραγγαλισμός) μέσω των οποίων η κυβέρνηση εκμαιεύει και προωθεί την πλήρη συστράτευση των Δήμων στην πολιτική φτωχοποίησης του λαού, εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αναγκών και παραχώρησής τους στην κερδοσκοπία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Η τραγική κατάσταση των οικονομικών των Δήμων, παρά την άγρια φοροαφαίμαξη των δημοτών, η επαπειλούμενη αδυναμία πληρωμής των μισθών ή αναστολής στη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών κλπ (αποτέλεσμα των άγριων περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης) προετοιμάζουν συστηματικά το έδαφος για να πέσει βαρύς και ο τοπικός πέλεκης στις λαϊκές οικογένειες και τις ανάγκες τους.
Για όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο επιφυλάσσουν το ρόλο της επικύρωσης των τετελεσμένων και των μονοδρόμων. Ξέρουν αυτοί.
Ο συνειδητά αδιέξοδος «θεσμικός χαρτοπόλεμος» στον οποίο ασκείται η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων και ο κ Μαρινάκης μαζί, δεν έχει άλλο σκοπό από το να ξεγελάσει το λαό και να κρύψει οτι στήριξαν και στηρίζουν με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική.