Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κυριάνα-Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης


-->
Κύριε διευθυντά,
φωτογραφίες σαν κι αυτές προφανώς και δεν υπήρχαν στο ιλουστρασιόν πρόγραμμα της «Νέας Αντίληψης». Αποτυπώνουν όμως και μάλιστα με μεγάλη επιείκεια την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Κυριάνας. Εδώ και μήνες μια μικρή κατολίσθηση έσπασε τις σωλήνες της αποχέτευσης ακριβώς στο κέντρο του χωριού κυριολεκτικά δίπλα στα καφενεία και τα σπίτια. Η τέντα της φωτογραφίας μάταια προσπαθεί να εμποδίσει τις αναδυόμενες οσμές. Η ΔΕΥΑΡ υπόσχεται πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα εντάσσοντάς το σε μια εργολαβία (ζήσε Μάη μου δηλαδή) και δεν παίρνει ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΤΡΟ, τουλάχιστον για την προσωρινή σύνδεση των σωλήνων. Οι κάτοικοι δικαιολογημένα οργισμένοι ζήτησαν, όπως μας είπαν, να τους δώσουν τις σωλήνες να τις συνδέσουν οι ίδιοι αλλά τίποτα. Ούτε και η παρέμβαση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ φαίνεται να συγκίνησε το Δήμο και τη ΔΕΥΑΡ.
Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι ολοφάνερος. Η αμέλειά τους εγκληματική.
Τα αντανακλαστικά που έδειξαν (και καλά έκαναν) στις μεγάλες ζημιές του αποχετευτικού στην παραλία δείχνουν πως όταν θέλουν μπορούν πάρα πολύ γρήγορα να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Φαίνεται όμως πως θέλουν μόνο εκεί που η μεγάλη επιχειρηματικότητα προστάζει και αδιαφορούν μπροστά στις ανάγκες του λαού..
Προτείνουμε δημόσια στους κατοίκους της Κυριάνας να πάρουν τα αντίμετρά τους. Μια οργανωμένη στάση πληρωμών στη ΔΕΥΑΡ θα είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη.
Οι φωτογραφίες απευθύνονται και στο υγειονομικό, που οφείλει άμεσα να πάρει τα προβλεπόμενα μέτρα.



Τελειώνοντας τις παραπάνω γραμμές διάβασα και για την νέα γραμμή 24ωρης επικοινωνίας με τις βλάβες της ΔΕΥΑΡ. Άραγε η ενημέρωση τους λείπει ή μήπως ζήλεψαν την εφευρετικότητα του ΕΟΠΥΥ και προετοιμάζονται να χαρατσώνουν κι αυτοί όποιον τολμά να ζητήσει τις υπηρεσίες τους;

Δημοσίευση Τρίτη 11/9/2012
Κρητ. Επ και ΡΝ

Επόμενη το πρωί έστειλε η ΔΕΥΑΡ συνεργείο να δει τι θα κάνει