Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ


 Την ώρα που κλείνουν σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, κόβουν συντάξεις και επιδόματα ανεργίας, που το δημοτικό ταμείο μπαίνει σε επιτήρηση, οι κ Όθωνας, Μαρινάκης, Λιονή και ο λαχανιασμένος κ Νίνος, «μηχανεύονται» πως θα εξασφαλίσουν κάμποσα εκατομμύρια από το κρατικό ταμείο για τα θησαυροφυλάκια των… αναξιοπαθούντων εφοπλιστών.
Ζητούν επιδότηση για τη «γραμμή» Ρέθυμνο-Μήλος-Πειραιάς, φέρνοντας στην επιφάνεια όχι τις λαϊκές ανάγκες αλλά τις κρατικοδίαιτες μπίζνες πασίγνωστων μεγαλοκαρχαριών. Επαναλαμβάνουν το σκάνδαλο του Ρέθυμνο-Κύθηρα-Πειραιάς, που χρέωσε εκατομμύρια ευρώ το κρατικό ταμείο για χατίρι των ίδιων συμφερόντων.
Αντί να τους ζητούν να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης και των χρεών που αυτοί δημιούργησαν, προσπαθούν να τους ξανα επιδοτήσουν.
Αντί το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι νεροκουβαλητές τους να απολογηθούν για τα παραμύθια τους ότι ο ανταγωνισμός και η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών γραμμών θα αναβαθμίσει και θα φτηνύνει τις θαλάσσιες μεταφορές και την σύνδεσή μας με τον Πειραιά, συνεχίζουν τις σπονδές στα θησαυροφυλάκια που υπηρετούν.
Λύση ωφέλιμη για το λαό είναι ο δημόσιος λαϊκός έλεγχος των θαλάσσιων και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Η κοινωνικοποίηση των πλοίων και της ναυπηγικής βιομηχανίας, που την παρέδωσαν στο μεγάλο κεφάλαιο για να την περιθωριοποιήσει και να την καταστρέψει. Η δημιουργία ενός δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και η ένταξή του στον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό μιας λαϊκής κι όχι καπιταλιστικής οικονομίας.