Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΛΣ Δήμου Αγίου Βασιλείου




Η «απάντηση» του κ Ταταράκη στην καταγγελία μας για τον ορισμό (ουσιαστικά διορισμό) των εκπροσώπων του Δήμου Αγίου Βασιλείου στην ΠΕΔ Κρήτης, δεν περιμέναμε να μας επιβεβαιώνει τόσο πανηγυρικά.
Ομολογεί ο κ Ταταράκης ότι πράγματι συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έγινε αλλά συμφώνησαν με το Δήμαρχο να συντάξουν ένα πρακτικό μιας συνεδρίασης που δεν έγινε ποτέ. Δηλαδή ένα κάλπικο πρακτικό.
Ομολογεί ότι ούτε κάλπες στήθηκαν, ούτε ψηφοδέλτια υπήρξαν, ούτε καμιά ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ομολογεί δηλαδή ότι μαζί με τον Δήμαρχο κατακρεούργησαν κυριολεκτικά το άρθρο 9 και αυτού ακόμη του αντιδραστικού ΠΔ 75/22-8-2011, που προβλέπει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι των παρατάξεων, κάλπες, μυστική ψηφοφορία κλπ. Άρα αφαίρεσαν τη δυνατότητα να υποβληθούν δημόσια και άλλες υποψηφιότητες, να εκφραστούν στη μυστική ψηφοφορία τυχόν διαφοροποιήσεις κλπ.
Κι ύστερα από αυτές τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ο κ Ταταράκης απορεί κι από πάνω για την έκπληξή μας για αυτές τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες διαδικασίες.
Ξέρει πολύ καλά ο κ Ταταράκης ότι το ζήτημα δεν είναι η ύπαρξη ή μη εσωτερικών αντιθέσεων στους συνδυασμούς τους. Ας μην προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού. Είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν μας αφήνουν παγερά αδιάφορους, αν και τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κ Ταταράκης ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ περισσότερο τις επιβεβαιώνουν από ότι τις διαψεύδουν.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πολιτική πράξη διορισμού και όχι εκλογής των εκπροσώπων του Δήμου στην ΠΕΔ Κρήτης. Ανοίγουν πολύ επικίνδυνους δρόμους.
Προκειμένου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να εξασφαλίσουν απόλυτη ομοφωνία στις αντιλαϊκές επιλογές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.