Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατέθεσε τα ψηφοδέλτια της σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ρεθύμνου, στο Δήμο Ανωγείων και στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δύο μέρες νωρίτερα από την προθεσμία καταθέτει το ψηφοδέλτιό της, συμβολισμός που θέλει να υποδηλώσει ότι οι τακτικισμοί και μικροπολιτικές σκοπιμότητες της τελευταίας στιγμής μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Έχουμε καθαρή στρατηγική υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων και σε αυτό το γήπεδο θα επιδιώξουμε να δοθεί η εκλογική μάχη. Με την ευκαιρία εκφράζουμε για άλλη μια φορά την κατηγορηματική μας αντίθεση στα πανάκριβα παράβολα (50 έως και 150 ευρώ), που με ευθύνη της κυβέρνησης διατηρήθηκαν και επιβάλλονται σε κάθε  υποψήφιο. Είναι ένα ακόμη εμπόδιο ταξικής φύσης εμπόδιο για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τα λαϊκά στρώματα.
Πίσω από τα πρόσωπα και τις φωτογραφίες, που εν είδει ιταλικού ντιζάιν άρχισαν να παρελαύνουν στα ΜΜΕ τα βιογραφικά που δίκην διαφήμισης απορρυπαντικού τη συνοδεύουν, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να αποκρυβεί η αντιλαϊκή βαρβαρότητα τοπικά και κεντρικά που την επόμενη περίοδο σχεδιάζουν να γίνει ακόμη πιο σκληρή και βάναυση.  Το ψηφοδέλτιό μας ήταν ανοιχτό σε κάθε τίμιο εργαζόμενο ανεξάρτητα αν ψήφισε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι όμως ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, ανοιχτό στα μεγάλα συμφέροντα και στα στηρίγματά τους, και σε «κάθε καρυδιάς καρύδι». Δεν μπήκαμε ποτέ στο πειρασμό το ψηφοδέλτιό μας να αποτελέσει πολιτική στέγη τυχοδιωκτών, κοινωνικών παράσιτων και βδελλών.
    Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δεν είναι λίστα υποψηφίων.
Είναι κατάλογος  πολεμιστών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τοπικά και κεντρικά. Είναι αυτοί που πρωτοστατούν στο να οργανωθεί ο όποιος μικρός και μεγάλος αγώνας, που είναι παρόντες στην ταξική απεργιακή συγκέντρωση, που μέσα στο χώρο δουλειάς αψήφησαν την απόλυση αλλά δεν έκαναν πίσω στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτοί που ξενύχτησαν δίπλα στους εργαζόμενους των SPRIDER, που αλωνίζουν τα πολυκαταστήματα, τα ξενοδοχεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία. Κάθε άλλο λοιπόν παρά υποβαθμίζουμε το ρόλο των προσώπων. Ίσα ίσα αυτά τα πρόσωπα με αυτή την αγωνιστική προϊστορία με αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά πρίν απ’ όλα με αυτή την πολιτική είναι η εγγύηση για τους εργαζόμενους και το λαό.

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΗ 2014

Η εκτίμησή μας ότι οι Δήμοι είναι αναπόσπαστο τμήμα του ενιαίου κρατικού μηχανισμού, επιφορτισμένο με την τοπική προώθηση της πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών αναγκών, επιβεβαιώνεται και στο Δήμο Ρεθύμνου. Η δημοτική πλειοψηφία του Μαρινάκη (έκφραση της εξουσίας των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και της σύμπλευσης ΠΑΣΟΚ, δυνάμεων της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ), με υπερβάλλοντα ζήλο και με την καθαρή στήριξη των παρατάξεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προώθησε το βασικό τρίπτυχο των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων:
1 -Ανταποδοτικότητα, τοπική φοροληστεία
2-Απολύσεις, κατάργηση της σταθερής δουλειάς και ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων.
3-Συρρίκνωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών. Αναίρεση του κοινωνικού-δωρεάν χαρακτήρα τους δια της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης.
Είναι οι επιταγές που όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις υπόγραψαν με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την λευκή βίβλο κλπ.
ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΠΛΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ. ΤΕΛΗ ΧΑΡΑΤΣΙΑ                                                                                    Αν και οι εργαζόμενοι μέσω της φορολογίας αλλά και της υπεραξίας που παράγουν έχουν ήδη πληρώσει πανάκριβα για την δωρεάν ικανοποίηση όλων των κοινωνικών αναγκών, με την ευρωενωσιακή πατέντα της ανταποδοτικότητας καταργούν την ουσία του «κοινωνικού» και ξαναπληρώνεις για υπηρεσίες που ήδη σου χρωστούν. Στοχεύουν να ξεφορτωθούν πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και το κόστος λειτουργίας των Δήμων από τον κρατικό ΠΥ. Ήδη οι ΚΑΠ (κεντρικοί αυτοτελείς πόροι για λειτουργικές δαπάνες) κατακρεουργήθηκαν από τα 11,7 εκατομ το 2009 στο Ρέθυμνο, στα 5,6 εκατ το 2014. Η ΣΑΤΑ (κονδύλια για μικροέργα και συντήρηση υποδομών) από 3,33 εκατ το 2009 στα μόλις 627 χιλ το 2014. Οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων από τα 810 χιλ το χρόνο επιχορήγηση στα μόλις 270 χιλ. ενώ στην  κοινωνική πολιτική (παιδικούς ΚΑΠΗ) από τα 2,3 εκατ  μόλις στα 1,1 εκατ. Μόνο στον ισολογισμό του 2012 οι ίδιοι οι ορκωτοί δαιπιστώνουν μείωση των λειτουργικών δαπανών για κοινωνική πολιτική κατά 500 χιλ ευρώ.
Ο Δήμος όχι μόνο δεν στάθηκε αρωγός των δημοτών του αλλά πρωταγωνίστησε κι ο ίδιος στην αφαίμαξή τους εισπράττοντάς τους από 10 εκατ το 2009 περί τα 13,5 το 2012 και ακόμη 10 εκατ στη ΔΕΥΑΡ, 2 στο Λιμενικό, την ΚΕΔΗΡ, τους παιδικούς κλπ. Στα χωριά η αύξηση των τελών έφτασε το 35%. Αν και με τα επίσημα στοιχεία είχαμε μείωση του κόστους αλλά και του φυσικού αντικειμένου των παρεχόμενων υπηρεσιών,  οι λαϊκές οικογένειες εξαναγκάστηκαν  (κατασχέσεις,, δεσμεύσεις ΑΦΜ κλπ) να πληρώσουν πολύ περισσότερα από κάθε άλλη φορά ( δεκάδες έμμεσους φόρους χαράτσια στο λογαριασμό της ΔΕΗ, με τροφεία στους παιδικούς, δίδακτρα στα τμήματα της δημοτικής φιλαρμονικής, συνδρομές στα ΚΑΠΗ, τέλη στη χρήση του δημόσιου χώρου, εκμαίευση προστίμων για το παρκάρισμα).  Δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι λένε δεν θέλουμε άλλο να μας δώσετε. Να μην μας παίρνετε θέλουμε.
Η δημοτική αρχή παριστάνει τη δυσαρεστημένη αλλά στηρίζει ενεργά τις κρατικές περικοπές και το διπλοχαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών. Το «δεν θέλουμε Δήμο κρατικοδίαιτο» ή το «γλιτώνουμε το κράτος από ένα ακόμη μνημόνιο»  είναι παροιμιώδεις φράσεις του Μαρινάκη, που στήριζαν την καταλήστευση του λαού για χάρη των τραπεζιτών και άλλων κεφαλαιοκρατών. Κυρίως όμως είναι οι πράξεις στις οποίες είχε την πλήρη συγκάλυψη και στήριξη όλων των ευρωενωσιακών δυνάμεων μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Ήδη από το 2009 προσυπέγραψαν όλοι οι δήμαρχοι  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διαχωρίστηκε κατηγορηματικά) την παραγραφή των παρακρατηθέντων (10 δις που το κράτος χρωστούσε στους δήμους). Για το Ρέθυμνο ήταν τα 45 εκατ (δύο χρονιάτικοι προϋπολογισμοί). Μόνη της η δημοτική πλειοψηφία παρέγραψε πάνω από 2 εκατ οφειλές υπουργείων από προγραμματικές συμβάσεις για το γραφείο της παλιάς Πόλης.
Αλλά η ανταποδοτικότητα είναι ένα εργαλείο για να πληρώνει ο λαός και τοπικά τα σπασμένα των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ανταγωνιστικότητάς τους. Τα αστρονομικά 6 εκατ ευρώ που πληρώνουμε για την καθαριότητα, τα ακόμη περισσότερα για το νερό, φτάνουν σε αυτά τα ύψη γιατί οι σχετικές υποδομές καταπονούνται στο έπακρο πριν απ’ όλα εξ αιτίας του τουρισμού (διπλασιασμός σκουπιδιών το καλοκαίρι, ακόμη μεγαλύτερη αυξηση της κατανάλωσης νερού, των λυμάτων του βιολογικού). Κι ενώ το 72% των ξενοδοχειακών εισπράξεων καρπώνονται 30-40 μονάδες 4 και 5 αστέρων, μόνο η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έδωσε μάχες επί μαχών για να ανατραπεί το καθεστώς που καλείται ο άνεργος και  ο συνταξιούχος να πληρώνουν τα σπασμένα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας και να εισπράττουν και την απόλυση ως βραβείο. Ένα δωμάτιο με εισπράξεις Ένα δωμάτιο με εισπράξεις 25-30 χιλ το χρόνο, πληρώνει μαζί με τους κοινόχρηστους που του αναλογούν 57-65 ευρώ το χρόνο για τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Ένα σπίτι 100 τετραγωνικών που το εισόδημα σπάνια ξεπερνά τα 10 χιλ τα χρόνο πληρώνει 152 ευρώ. Παρά την πεισματική άρνηση της δημοτικής πλειοψηφίας ο ίδιος ο αντιδήμαρχος των οικονομικών, άθελά του, επιβεβαίωσε το αίτημά μας για μείωση των τελών στην κατοικία στα 0,80 και αυξηση στα δωμάτια των πολυτελών ξενοδοχείων στο 2,40 
Αλλά και πέραν τούτου μόνο η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διεκδικεί πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό ΠΥ καθώς και έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για να καλυφτούν οι άμεσες εκρηκτικές ΛΑΙΚΕΣ ανάγκες. Στα συνέδρια της ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι ΠΑΣΟΚ. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΝΟΎΝΤΑΙ πεισματικά να διεκδικήσουν την παραμικρή αυξηση. Κοροϊδεύουν αναθεματίζοντας αλλά μόλις τους πείς να ζητήσουμε κάτι συγκεκριμένο γυρνάνε την κουβέντα στο πως γίνεται η μοιρασιά και όχι στο πως θα αυξηθούν οι ήδη ανεπαρκείς πόροι.  Ήδη  ο Θ Νίνος (ΝΔ) δημόσια υπερασπίζει την ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ χρηματοδότησης, που εφαρμόζει ο Μαρινάκης και οι κυβερνήσεις. Οι του ΣΥΡΙΖΑ με τον «αποκεντρωμένο» σε γειτονιές και χωριά «συμμετοχικό προϋπολογισμό», σαφέστατα λένε να πληρώνει ο λαός για το παραμικρό κι έτσι πάνε να επιβάλουν τον σκασμό. Εφαρμόζουν το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ για το οποίο υποτίθεται πως ανεβαίνουν στα κεραμίδια. Για πιο ειδική ενημέρωση ανατρέξτε στο blog http://laikisyspeirosi-reth.blogspot.gr/ και στις αναρτήσεις 7/2/2013, 9 και 18/9/2013.

ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ !!!



Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7/3/2014 η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποκάλυψε την καταχωνιασμένη στα συρτάρια τους και κρυμμένη ακόμη και από τα μέλη του ΔΣ, έγκριση 16 προσλήψεων ορισμένου χρόνου στους παιδικούς σταθμούς (βλέπε ανάρτηση στο blog στις 8/3/2014). Την κράτησαν κρυφή από τις 15/11/2013 μόνο και μόνο για να στήσουν την χειραγωγούμενη παράγκα του ΚΟΙΝΣΕΠ, ο Δήμος να πληρώνει περισσότερα αλλά οι εργαζόμενοι να παίρνουν όλο και λιγότερα και να είναι και πιο επισφαλείς.
  Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα είπαν πως δεν έκαναν τις προσλήψεις αυτές και διάλεξαν το «συνεταιρισμό» τους γιατί τάχατες ήθελαν 5-6 μήνες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των προσλήψεων (τόπε ο ίδιος ο Μαρινάκης) και έτσι θα ξέμεναν από προσωπικό. Κίνδυνος να μείνουν από προσωπικό δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς γιατί τότε ακριβώς ξεκινούσαν τα 5μηνα. Σήμερα μόνοι τους αποκαλύπτουν και το παραμύθι των 5-6 μηνών. Την ίδια έγκριση, όπως φαίνεται πιο κάτω, στις 14/4/14 την δρομολογούν για να έχουν ολοκληρώσει τις προσλήψεις στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη. Σε 1-1,5 μήνα δηλαδή.
Το ‘να ψέμα πάνω στο άλλο για να υπηρετήσουν την αντιλαϊκή πολιτική με τις πλάτες των παρατάξεων και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που ως συνήθως έκαναν την «παλαβή».

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



 Όταν πρίν λίγι καιρό εκφράζομε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε αυτό το νέο αντεργατικό εφεύρημα, το χαρακτηρίζαμε θερμοκοιτίδα κοινωνικού κανιβαλισμού και τον τοπικό ΚΟΙΝΣΕΠ, συγκαλυμένη εργολαβία και παράγκα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως τόσο γρήγορα και από τόσο αρμόδια χείλη θα αρχίσουμε να δικαιωνόμαστε.



 Ρακιντζής: Οι δήμοι βρήκαν νέα φάμπρικα με τις ΚΟΙΝΣΕΠ

Για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών διαφθοράς «τύπου ΜΚΟ» στους ΟΤΑ, με τη σύσταση των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

«Οι δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσία στους δήμους και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Το περασμένο διάστημα έγιναν τέτοια 11 ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο Λαμίας. Είναι πολίτες και φορείς που τους πληρώνουν για να κάνουν υπηρεσίες του δήμου. Υπάρχει κίνδυνος τα ΚΟΙΝΣΕΠ να γίνουν νέες ΜΚΟ νέες εστίες διαφθοράς» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής κατήγγειλε ότι «ΟΤΑ κάνουν απευθείας αναθέσεις και όλες οι πρόσφορες που γίνονται είναι μεγαλύτερες από τις τιμές της αγοράς».

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ



Ρέθυμνο 13/4/2014
ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
                                                                                              
Με έκπληξη παρακολουθούμε υποστηρικτές και υποψήφιους της δημοτικής κίνησης  ΣΥΡΙΖΑ-Καμένου, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους με αιτιάσεις και ρητορικά ερωτήματα, που θα ‘πρεπε να απευθύνουν πριν απ’ όλα στο συνδυασμό τους και τους επικεφαλής τους.  Αλήθεια βάλλουν κατά του Καλλικράτη και δεν γνωρίζουν αρθρογράφοι όπως ο κ Μεταξάκης, ο κ Μαραγκουδάκης, ότι η δική τους παράταξη μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τον (συν)επεξεργάστηκαν στο ΙΤΑ της ΚΕΔΕ; Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κ Σκοτεινιώτης, Φίλιος, Παλαιολόγος και οι υπογραφές τους παραμένουν και σήμερα φαρδιές, πλατιές και ανεξίτηλες. Γιατί δεν τους ρωτούν πως γίνονταν αυτοί οι αντιμνημονιακοί κήρυκες να ΟΜΟΦΩΝΟΥΝ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα συνέδρια της ΚΕΔΕ; Γιατί προσυπέγραψαν και αυτοί την αρπαγή των παρακρατηθέντων; Γιατί αρνήθηκαν πεισματικά τα αιτήματα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣΗ για έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων, για αύξηση των πόρων στα επίπεδα της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών; Είναι αυτά μέτρα και πολιτικές που συναντάμε στην καρδιά των μνημονίων ή μήπως κάνουμε λάθος;  
Στο δήμο Ρεθύμνης 3,5 χρόνια στόμα είχαν και μιλιά δεν είχαν. Τολμούν να θέτουν ερωτήματα για το νερό.  Ξεχνούν άραγε  ότι οι δικοί τους επικεφαλείς μαζί με τον Μαρινάκη, τον Νίνο, το λησταρχείο της ΔΕΥΑΡ, ΟΛΟΙ πλην Λακεδαιμονίων της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (32-1 η ψηφοφορία)ψήφισαν τα τιμολόγια του ακριβότερου στην Ελλάδα νερού; Μαζί με τον Μαρινάκη πανηγύρισαν και τις ψευτοεκπτώσεις του νερού στα ΑΜΕΑ και ω του θαύματος σήμερα τον κατηγορούν γι’ αυτό που ο ίδιος ο επικεφαλής τους τον χειροκροτούσε;  Μαζί με Μαρινάκη και Νίνο δεν έδωσαν εξετάσεις αντιλαϊκού και μνημονιακού φανατισμού διατηρώντας παράνομα στο νερό το καταργημένο (αρθρ. 26 ν 3013/2002) χαράτσι του 80%; 

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                       Ρέθυμνο 1/4/2014           

                                                                          




 Φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες

Και από τις 3 κάλπες που θα στηθούν το Μάη χρειάζεται ΚΑΘΑΡΗ και ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΑσ’ αυτούς που  παίρνουν το ψωμί απ’ το τραπέζι. Που στην εποχή της αφθονίας βουλιάζουν στην χρεοκοπία, στα εργασιακά κάτεργα, στην μόνιμη ανεργία κι εμάς και τους άλλους λαούς. Και στις τρείς κάλπες να καταδικαστεί η ευρωενωσιακή πολιτική της ανταγωνιστικότητας  και της καπιταλιστικής ανάπτυξης που είτε στη μνημονιακή είτε στην αντιμνημονιακή της εκδοχή θα στηριχτεί στις στάχτες των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Με ισχυρή τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις περιφέρειες και τους Δήμους , με ισχυρό το ΚΚΕ στην ευρωβουλή για να γίνουν οι εκλογές αφετηρία αντιστροφής των πραγμάτων και ανατροπής.
Σε αντίθεση με όλους τους άλλους δημοτικούς συνδυασμούς, εμείς, ο συνδυασμός της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, δεν έχουμε κανένα λόγο να παριστάνουμε τους ακομμάτιστους, ανεξάρτητους, τους «παρθενογεννημένους». Είμαστε ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ. Είναι η εγγύηση της δικής μας σταθερότητας και συνέπειας. Εμείς λέμε ευθέως πως δεν είμαστε ανεξάρτητοι από τα μεγάλα συμφέροντα. Είμαστε αντίθετοί τους.   «Μεροληπτούμε» υπέρ των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.
Πίσω από τους μύθους για Δήμους υπηρέτες του λαού, τις δεσμεύσεις «κατεβαίνω για  να προσφέρω», υπάρχει η αμείλικτη  πραγματικότητα των όλο και μεγαλύτερων τοπικών χαρατσιών και φόρων, των κατασχέσεων και των δεσμεύσεων του ΑΦΜ, της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αναγκών.  Στόχος των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των εντός των τειχών μνημονιακών και αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων είναι η απόλυτη προσαρμογή του κράτους και των δήμων στις σημερινές απαιτήσεις της ανταγωνιστικότητας και των αγορών. Η  απαλλαγή του κράτους από τις χρυσοπληρωμένες από το λαό κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες και η μεταφορά τους στους δήμους.  Η εκ νέου λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος αλλά και το «σπάσιμο» του ενιαίου και δωρεάν χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών με δήμους ΑΕ. Η αποφασιστική συμβολή τους στο τσάκισμα της σταθερής δουλειάς και των εργασιακών δικαιωμάτων. Η παράδοση των αυτών των αναγκών (καθαριότητα, νερό, παιδικοί σταθμοί, προνοιακές δομές, μετακίνηση, παρκινγκ, παραλίες κλπ) στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτική εκμετάλλευση. Να αποτελέσουν νέο πεδίο διευρυμένης αναπαραγωγής των συσσωρευμένων κεφαλαίων αλλά και νέα αιτία εξαθλίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού.